Playtech App: Drone: Shadow Strike – incorect politic, dar atât de bun!

de: Vlad Andriescu
28 10. 2014

 

Drone Shadow Strike a aplicația săptămânii. E un joc în care controlăm o dronă deasupra unor zone de război și ajutăm echipa de la sol să treacă prin orașe rivale. E un joc de propagandă, dar unul foarte bine realizat.

Multe aplicații și jocuri îmi provoacă sentimente contrastante. Mă simt așa bine în timp ce le joc, dar brusc am o tresărire de moralitate și-mi dau seama ce fac. Drone: Shadow Strike, aplicația acestei săptămâni, este ilustrația perfectă a acestor conflicte interioare.

Îmi place campania americană de folosire a dronelor asupra civililor? Nu prea. Preferințele mele politice sunt una, dar sentimentul de satisfacție din momentul când trimiți o rachetă asupra unui grup de insurgenți în cadrul jocului… ei bine. De asta la Playtech App prezentăm un joc – Drone: Shadow Strike.

Prezent de vreo două săptămâni în magazinele de aplicații, jocul a strâns peste un milion de download-uri pe Android, acolo unde l-am testat eu. E un 2D warfare game, în care suntem piloții unei drone ce însoțește trupele aliate în Irak sau Afganistan și ne asigurăm că acestea trec cu bine de pericole.

Drone Shadow Strike în Play Store. 

Drone Shadow Strike pe iOS. 

Complexitate

E 2D, deci m-ați întreba poate de ce e așa de spectaculos. Cu toate că vedem totul din perspectiva dronei, nu de la suprafață, grafica este foarte bine realizată, vehiculele sunt realiste, daunele provocate de bombe sunt la fel de realiste. Jocul este dificil pe parcurs. Dacă primele niveluri sunt ușor de trecut, după 8-10 misiuni, deja devine dificil.

Există șapte tipuri de drone, iar într-o săptămână în care m-am jucat în metrou și acasă, am reușit să cumpăr doar două cu banii făcuți din joc. Evident, e plin de in-app purchases care variază de la 7 lei la 300 de lei. Puteți să vă cumpărați în felul acesta drone, rachete și armuri.

În total jocul are 24 de misiuni, în patru zone. Există patru tipuri de arme – de la tunuri, la rachete aer-sol ghidate, la bombe. Scopul jocului e să pornim de la cadet – Airman Basic și să devenim Master General.

Este amuzant?

Depinde ce înțelegi prin asta. E fun. Adică te ține în priză încontinuu și îți testează reacțiile. Jocul este controlat cu degetul, așa urmărim convoiul de care trebuie să avem grijă. Practic, ceea ce e interesant e că nu suntem personajul cheie al jocului. Noi trebuie să protejăm convoaiele americane și să le ajutăm să treacă prin orașe pline de insurgenți sau să bombardăm o bază rebelă, unde sunt cisterne cu motorină.

Din acest motiv, jocul nu necesită ca noi să fim un fel de Rambo care împușcă orice. Mai degrabă trebuie să ne poziționăm strategic și să golim drumul vehiculelor aliate pentru a nu fi atacate. În plus, trebuie să fim mereu la pândă să nu fim loviți de o rachetă sol-aer trimisă de către insurgenți.

Concluzii

Pentru un joc gratuit, e unul dintre cele mai interesante titluri din anul 2014 pe care l-am testat pe un dispozitiv mobil. Are cam tot ce trebuie, dar i-aș mai da câteva niveluri pe lângă cele 24. E făcut de o echipă de programatori indieni din Marea Britanie și are cam toate ingredientele care fac dintr-un joc mobil unul foarte interesant.

Te ține în priză, se adresează instinctelor, e realiat cu o grafică foarte bună, iar gameplay-ul e destul de complex cât să te țină în priză, dar să nu te frustreze.

La final, s-ar putea să spuneți că e un joc de propagandă, ceea ce este. E despre imperiul american care cucerește totul și gonește insurgenții.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/Drone Shadow Strike/”/]