LG G3 – Regele [REVIEW]
LG G3 s-a lansat oficial aseară în România, iar playtech.ro vă oferă un review al telefonului, așa cum l-am simțit noi în zilele de testare. Avem în față noul rege Android sau încă un terminal de pluton? Răspunsul ar putea fi surprinzător.
LG G3 – Introducere
Dacă ar fi să comparăm telefoanele de anul acesta cu lucruri mai familiare nouă, atunci am spune că HTC One M8 e Mila Kunis, Samsung Galaxy S5 e Sarah Jessica Parker, iar LG G3 e Miranda Kerr. Și interesant, nu mă refer doar la frumusețe. Galaxy S5 nu te va atrage ca aspect, dar e un actor bun și corect. HTC One M8 e un actor slab, dar arată bine, în timp ce LG G3 completează cam toate acestea, spre supremație.
LG G3 e cel mai surprinzător telefon de anul acesta pentru mine, deoarece nu aveam încredere că sud-coreenii vor scoate ceva atât de unitar, reușit și top-model.
Are un ecran de 5,5 inci cu rezoluție 2K. Și dacă ne-a impresionat sau nu, veți afla în video. Noi vă zicem că LG G3 nu are cum să piardă în fața vreunui alt smartphone, dar poate deveni obositor. Performanțele sunt la înalt nivel, dar pe alocuri aveam așteptări mai mari.
E telefonul care-ți va rula perfect și Facebook, dar și Real Racing 3. E telefonul pe care te vei putea uita la un film în autobuz, fără ca lumina soarelui să te afecteze, dar și terminalul care-ți va încăpea în buzunar.
Specificații tehnice
Cameră foto
Are 13 megapixeli, dublu bliț și posibilitatea de a focaliza după realizarea imaginii. Am apreciat simplitatea meniului, despre care scriu și la avantaje. În schimb, vă las cu fotografiile făcute cu LG G3 pentru a vă putea face o imagine clară asupra calității camerei.
Puncte pro
Ecranul telefonului este cel mai bun de pe piață, iar LG a reușit să facă un lucru extraordinar în această privință. Nu e vorba doar despre numărul de pixeli, ci despre modul cum au fost optimizate culorile. Albul de la LG e cel mai alb de pe piață. Detaliile extraordinare se văd la detaliu și uneori pare chiar prea mult. Poate fi obositor ecranul. Dar culorile sunt saturate exact atât cât trebuie. Luminozitatea e printre cele mai bune de pe piață și da, avem un telefon de excepție.
Camera foto are 13 megapixeli, puține funcții suplimentare și a fost simplificată la maximum. Pentru un amator al fotografiei, nu un profesionist, e cam ce doream. Imaginile sunt clare, reușite și excelent stabilizate. De asemenea, nu suferă de supraprocesarea de la Sony. Cele patru funcții din cameră – Automat, Panoramă, Focalizare magică și Dublu sunt cam tot ce ai nevoie. HDR-ul este automat și camera poate fi accesată prin apăsarea lungă a butonului din spate, când telefonul este blocat. Focalizarea cu laser nu este atât de evidentă, dar în pozele făcute pe stradă veți putea observa că s-a comportat foarte bine.
Dimensiunea telefonului nu este atât de mare pe cât scrie la hârtie. Cei 5,5 inci sunt foarte bine întinși până în margini, acestea fiind foarte subțiri. Forma rotunjită a telefonului în partea din spate oferă o aderență crescută.
Plasticul din care este fabricat este de calitate, e rezistent și imită foarte bine aluminiul. Dă o impresie de calitate și se zgârie greu. Doar masa telefonului dă de gol policarbonatul din care este fabricat.
Prețul este avantajos pentru un asemenea terminal high-end și ajunge la 2.700 de lei.
[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/LG G3/”/]
Puncte contra
Autonomia este modestă. Ne așteptam la acest lucru, din cauza ecranului 2K. În folosire mixtă a rezistat 11 ore. Pentru noi, folosirea mixtă înseamnă și WiFi, 3G, fotografie și internet. 3G-ul a fost folosit vreme de un drum de 40 de minute prin metrou.
Sistemul de operare este bine optimizat și e Android 4.4.2 KitKat, modificat de către LG cu interfața proprie. Nu vorbim despre performanța lui, ci despre aspect. Icoanele sunt prea mari, e înghesuit și suferă de lipsă de simplitate, ceea ce am apreciat la HTC.
Difuzorul audio este amplasat foarte prost și este foarte mic. Dacă-l pui lângă HTC One, care are două difuzoare în partea frontală. LG G3 pare un telefon de amatori. Aici suferă, pentru că difuzorul poate fi obturat cu ușurință cu mâna.
Am schimbat forma review-urilor noastre (așteptăm impresii) și la final vă oferim un video cu cinci întrebări esențiale la care am răspuns atunci când am testat telefonul. Cele cinci întrebări la care veți afla răspunsul în video sunt mai jos
E mai bun ca HTC One M8 sau Samsung Galaxy S5?
Se vede diferența pe ecranul 2K?
E prea mare?
Prețul îmi convine?
E regele Androizilor?