Guvernul american numește jurnaliștii ca fiind complicii lui Eduard Snowden
Scandalul pornit de Eduard Snowden, fost consultant NSA, legat de ”spionajul NSA”, a luat o întorsătură destul de urâtă zilele acestea, când guvernul american a numit jurnaliștii complici în această situație.
Se pare că guvernul Statelor Unite este destul de disperat dacă a recurs la astfel de măsuri. Oficialii îi arată acum cu degetul pe jurnaliștii care au colaborat cu Eduard Snowden ca fiind complici la această situație. Oficialii guvernamentali încearcă încă să îl localizeze pe Eduard Snowden și să ”discute” cu el, însă acesta este încă în exil și se ascunde destul de bine, se pare. Numele jurnaliștilor nu au fost dezvăluite, însă trusturi de presă precum The Guardian sub sunt continuă supraveghere.
Afirmația a fost făcută de către James Clapper, Directorul NSA-ului, care a cerut ca ”jurnaliștii complici să returneze documentele primite de la Eduard Snowden”. Într-o declarație imediată de presă din partea unui purtător de cuvând al NSA-ului, s-a încercat o explicație puerilă a declarației lui Clapper, și anume că acesta s-a referit la ”oricine l-a ajutat și asistat pe Snwoden să dezvăluie documentele secrete legate de sistemul de colectare a datelor”.
Dacă guvernul este atât de disperat încât să numuească presa complice la activitatea lui Snowden, înseamnă că nu mai ține cont de legile jurnalismului și mai ales de dreptul de exprimare publică, indiferent că este vorba de un trust de presă sau de o opinie personală pe rețelele sociale. Acest lucru ne face să ne întrebăm oare ce secrete mai ascunde guvernul american de a ajuns în această postură de a face acuzații.