GoPro Hero4 – Camera dependenților de adrenalină a devenit mai bună [REVIEW]

de: Răzvan Băltărețu
29 10. 2014

GoPro a ajuns să producă unele dintre cele mai populare camere de acțiune. În 2014 a lansat versiunea Hero4, dar și-a mărit și piața mai mult. Am testat Hero 4 Silver, al doilea model ca dotări și dotat cu ecran tactil.

Dacă DSLR-urile încă n-au trecut în număr mare la ecranele tactile, GoPro face acest pas și le aduce utilizatorilor experiența de interacțiune pe care o au pe telefoane. Camera este la fel de mică pe cât o știi, versatilă și eficientă. Mai nou, GoPro face și streaming, dar doar printr-o aplicație și doar prin conexiune GSM (te conectezi la cameră prin WiFi).

Introducere – GoPro Hero4 Silver

Anul acesta, GoPro a lansat noile camere. Se numesc Hero4 și se diferențiază prin lipsuri (sau plusuri), depinde cum privești). Silver face la fel de multe ca versiunea Black, doar că în mai puține cadre pe secundă. Spre exemplu, filmează 4K la 15 fps și 2,7K la 30 fps, pe când modelul Black filmează la 30, respectiv 50 fps. Ar trebui să îți pese de așa ceva? Depinde ce faci.

GoPro Hero3 a fost o versiune care s-a bucurat de un imens succes, sporit în parte și prin filmări din dronă. Hero4 vine să ducă mai departe asta și să ofere câteva dotări mai bune.

GoPro Hero4 face poze la 12 megapixeli, are microfon încorporat, are o rezistență subacvatică până la 40 de metri și mai vine la pachet cu software Protune pentru procesare foto și video. Totuși, cei care activează în domeniul fotografiei și videografiei vor găsi mult mai la îndemână uneltele Adobe sau Apple.

Camera mai are funcția HiLight Tag pentru a marca momentele importante în filmări și prin QuikCapture pornești direct înregistrarea. Mai dispune și de trei moduri de filmare, în funcție de cum vrei să ai cadrul și ai la dispoziție o colecție bună de accesorii pentru a folosi camera în diverse situații. Sunt contracost.

GoPro Hero4 e o cameră foarte ușor de folosit, cu o autonomie rezonabilă, deși se poate mai bine pe viitor, iar ecranul tactil este o noutate de mare ajutor. GoPro nu este unul dintre acele gadgeturi de care să te întrebi dacă ai nevoie sau nu. Îl iei dacă ai nevoie și pentru că celelate companii nu oferă aceleași beneficii.

Hero4 Silver și Hero, cea mai ieftină cameră GoPro, sunt acele alegeri cu atenție la buget. Găsesc Silver limitată, când vine vorba de 4K, dar deocamdată această rezoluție nu se bucură de o popularitate prea mare pentru a fi crucială. Aș alege oricând Black, cu gândul că și în viitor aș folosi camera la fel de bine, dar Silver, ce-i drept, este mai ieftină.

Acest GoPro Hero4 ne-a fost oferit spre review de F64, Din 31 octombrie e disponibil la magazinul acesta.

[dmalbum path=”/wp-content/uploads/dm-albums/GoPro Hero4 review/”/]

GoPro Hero4 Silver – Punct pro

E ușor de folosit (și spun asta după ce am încercat camere de la Sony și de la Garmin), iar ecranul tactil e foarte util să reglezi rapid anumite lucruri sau să schimbi modurile de înregistrare.

Posibilitatea de a filma cu unghiuri diferite de cuprindere și de a porni rapid captura video sunt alte elemente de luat în calcul dacă alegi Hero4.

Ce poți face cu Hero4, dacă te străduiești

GoPro Hero4 Silver – Puncte contra

Hero4 suferă de moire și asta poate deveni cu adevărat deranjant dacă în ceea ce filmezi cu o așa cameră apar des suprafețe repetitive și cu detalii fine. Într-adevăr, nu este echipamentul axat pe detalii, ci face alte lucruri bine, dar și tehnologia a avansat suficient cât să nu mai fie astfel de probleme.

Capacul de protecție a porturilor nu este prins de carcasa camerei și îl poți pierde cu ușurință. Când rezistența la apă este esențială, asta este o scăpare.

Concluzie – GoPro Hero4 Silver

După cum vezi, nu sunt prea multe minusuri, sau prea mari, iar asta pentru că GoPro nu este o cameră pentru toți utilizatorii și nici nu promite dincolo de punctele forte. Minusurile, în balanță, sunt puține. Nu îți înregistrezi cu ea vacanța, ci sunt situații specifice în care o folosești, îi știi potențialul și îl valorifici. GoPro Hero este camera ieftină care să deschidă piața și mai mult spre cele scumpe. Hero4 este însă o rafinare a unui gadget bun, popularizat prin lucrurile pe care le face bine.