Good for Job – Listă cu aplicaţii de birou

de: Alexandru Puiu
10 01. 2014

Dacă tot s-a terminat vacanţa de iarnă şi cei mai mulţi dintre noi parcă au intrat în priză când vine vorba muncă, mai bine am profita de nişte  de birou.

Indiferent dacă locul nostru de muncă ne obligă sau nu să folosim smartphone-ul în interes de serviciu, un lucru este sigur, acesta ne face viaţa mai uşoară, mai ales dacă avem aplicaţiile potrivite. În definitiv, aproape orice mediu de activitate în ziua de azi necesită nişte abilităţi spectaculoase de multitasking, din acest motiv, am fi absurzi dacă nu am profita un pic de câteva artificii. Cu un pic de atenţie, echipa ThePhoneGeeks a celor de la EuroGsm a creat un top cu  de birou pentru a vă organiza mai bine activităţile, pentru a fi mai productivi şi, eventual, pentru a şi realiza prin intermediul smartphone-ului o parte din sarcini. O gestionare inteligentă a timpului petrecut la birou este doar o parte din problemă.

Aplicația gratuită ColorNote vine în ajutorul celor care au nevoie de o listă de activități și avertismente în legătură cu acestea, simplitatea fiind punctul ei forte. Pentru fiecare task sau reminder poate fi setată o culoare, în funcție de importanță, iar prin intermediul unui widget se pot vedea lucrurile care mai sunt pe listă. O aplicație similară este și Any.Do, care are în plus și o funcție de recunoaștere vocală, ca urmare, utilizatorii nu mai sunt nevoiți să tasteze înregistrările în agendă.

„În cazul celor care lucrează în echipă, aplicația Wunderlist permite conectarea cu colegii de muncă și împărțirea task-urilor prin intermediul acestui program”, a spus Radu Boancă – ThePhoneGeeks.

Pentru partajarea de fișiere de mari dimensiuni, există aplicații de birou precum Dropbox sau Orange Cloud, care oferă utilizatorilor posibilitatea de a stoca date, fotografii, videoclipuri, documente sau orice alt fișier din memoria telefonului într-un cont online, la care au acces permanent. Mai mult, se pot face setări astfel încât Dropbox să se sincronizeze automat de fiecare dată când este salvat ceva nou în telefon.

„Există, de asemenea, și aplicații care permit utilizarea telefonului mobil pentru a scana. Un exemplu în acest sens este aplicația CamScanner, care scanează documentele prin intermediul camerei foto și le transformă apoi în fișiere .pdf ce pot fi procesate online pe un cont privat”, a precizat Adi Coman – ThePhoneGeeks.

Iar pentru că toate aceste aplicații de birou pot reduce performanțele telefonului mobil, aplicațiile precum Super Booster sau Speed Booster măresc viteza procesorului, eliberează memoria RAM și setează telefonul pentru a avea cel mai înalt nivel de eficiență. De asemenea, aplicația Clean Master (Cleaner) curăță memoria cache a telefonului și șterge fișierele temporare, eliberând memoria RAM și spațiul de stocare, sporind astfel performanța telefonului mobil.

Deoarece uneori avem nevoie și de motivație din exterior, aplicația Simply The Best Motivation emană optimism și pozitivitate și ne poate determina să ne îndeplinim sarcinile de la serviciu mai rapid și într-un mod mai eficient.

Aplicații dedicate celor aflați în căutarea unui job

„Înainte de a începe să căutăm un loc de muncă, trebuie să ne punem la punct CV-ul, iar aplicația How To Write a CV ne vine în ajutor cu sfaturi privind formatul corect de CV, precum și modul în care trebuie redactată o scrisoare de intenție”, a spus Radu Boancă – ThePhoneGeeks.

Iar pentru cei care nu sunt siguri că se vor descurca la interviu, există aplicația Job Interview Q&A, prin care sunt simulate situații reale din timpul unui interviu, pregătind candidatul pentru întrebările ce îi pot fi adresate de către potențialul angajator.

În definitiv, să instalaţi o aplicaţie pe telefon a devenit cel mai facil lucru din lume, ţine doar de voi să le şi folosiţi într-un mod creativ şi constructiv. Termenul smart din smartphone clasifică aceste aparate ca fiind inteligente dar de cele mai multe ori ţine doar de noi şi de răbdarea noastră dacă le folosim sau nu pentru a ne uşura munca. Personal, cred am început să alocăm o importanţă tot mai mare gadgeturilor din buzunar şi odată cu trecerea timpului ne dăm seama cu paşi repezi cât de mult ne ajută. Din acel moment, deja suntem mai câştigaţi.