Aplicaţii cu poveşti pentru copii. Top 3 aplicaţii gratuite

de: PLAYTECH
17 12. 2014

În acest articol, îţi prezentăm o listă a celor mai bune aplicaţii cu poveşti pentru copii.

Aplicaţii cu poveşti pentru copii

Prima dintre aplicaţiile recomandate de noi este una în care basmele şi poveştile sunt grupate în pachete, iar 5 poveşti sunt mereu oferite gratuit.

Aplicaţii cu poveşti pentru copii – „Basme şi Poveşti”

Peste 50.000 de persoane au descărcat din Google Play o aplicaţie făcută de românii de la Soft Line Design SRL. Este probabil şi cea mai apreciată aplicaţie cu poveşti pentru copii din România, ea având nota 4,5 din 5, pe baza reviewurilor celor peste 1.000 de persoane care au notat aplicaţia.

Poveştile oferite gratuit de creatorii aplicaţiei sunt „Jack şi vrejul de fasole”, „Albă ca Zăpada şi cei 7 pitici”, „Ursul păcălit de vulpe”, „Capra cu trei iezi” şi „Degeţica”.

Pachetul cu plate cuprinde titluri ca „Neghiniţă”, „Frumoasa din pădurea adormită”, „Hansel şi Gretel”, „Fata babei şi fata moşului”, „Doi feţi cu stea în frunte”, „Piparus Petru”, „Greuceanu” sau „Prâslea cel voinic”.

Cu ajutorul acestei aplicaţii cu poveşti pentru copii, utilizatorul poate fie să asculte poveştile/basmele, fie să le citească.

Aplicaţii cu poveşti pentru copii – Telekom vs. Orange, o luptă ca-n basm

Şi marile companii de telefonie mobilă se bat în aplicaţii cu poveşti pentru copii. În timp ce Telekom are o aplicaţie numită „Tărâmul Basmelor”, cei de la Orange au şi ei „Poveşti pentru copii”, o colecţie de 5 poveşti cu tâlc, adaptate după fabule ale lui Esop şi Jean de La Fontaine.

Cu o structură simplă și ușor accesibilă, aplicația „Tărâmul Basmelor” le prezintă copiilor lumea basmului românesc într-o nouă interpretare. Personaje precum Greuceanu, Făt-Frumos și Ileana Cosânzeana, Prâslea cel Voinic, Zmeul Zmeilor sau Roșu Împărat vin să susțină cunoașterea propriei culturi, sporirea curiozității si a imaginației.

Cele 5 povești din aplicaţia „Poveşti pentru copii”, de la Orange, sunt: Corbul și Vulpea, Iepurele și Țestoasa, Greierele și Furnica, Muzicanții din Bremen și Regele Maimuță. Fiecare are un stil vizual diferit, realizat special pentru a crea o lume de basm. Pe lângă poveștile în sine, toate cadrele au fost adaptate în puzzle-uri și planșe de colorat.