Google Glass intra in medicina de urgenta

de: Luminița Nițoiu
07 10. 2013

Google Glass imbunatateste timpul de interventie in cazul operatiilor chirurgicale si sporeste eficienta tratarii complicatiilor din timpul procedurilor invazive.

 

Ochelarii de la Google au fost testati conectati la sistemul Philips IntelliVue Solutions, transmitand doctorului datele pacientului, precum si istoricul sau medical. Astfel, medicul are acces la informatii clinice importante, chiar in timpul interventiei. De asemenea, medicul poate supraveghea semnele vitale ale pacientului de la distanta sau poate solicita asistenta medicilor din alte sali.

“Acest studiu demonstreaza cum doctorii pot obtine acces la informatii importante in timp util, astfel incat ei pot aloca mai multa atentie pacientului si pot monitoriza cu mai multa exactitate evolutia starii de sanatate a acestuia. Este un prim pas in a demonstra cum tehnologia ne poate ajuta sa ne imbunatatim calitatea vietii”,  a explicat Michael Mancuso, CEO, Patient Care & Clinical Informatics al diviziei de Healthcare de la Philips.

Cercetatorii de la Philips au creat laboratorul Digital Accelerator, cu echipe multidisciplinare din Olanda si India carora li s-au alaturat si specialistii de la laboratoarele Accenture Technology. Scopul platformei este acela de a descoperi multiplele utilizari ale ochelarilor Google si beneficiile pe care le au in eficientizarea functionarii blocului operator.

Cercetarile Google Glass IntelliVue Solutions converg catre descoperirea modalitatii de le asigura medicilor acces la evolutia starii de sanatate a pacientului in timp real si dupa ce acestia parasesc sala de operatie.

Astfel, cercetarile vor putea fi extinse si in alte sectoare, precum:

  • Verificarea in timp real, cu ajutorul Google Glass, a semnelor vitale ale pacientilor

  • Accesarea de informatii sau imagini de la alti diagnosticieni din spital

  • Posibilitatea de a vedea pacientul in salonul de reanimare

  • Participaarea la conferinte cu alti specialisti

  • Inregistrarea operatiilor in scopul de a fi folosite ca modalitate de buna practica in interventii asemanatoare