Anonymous „elibereaza” Coreea de Nord prin atacuri online
Intr-o perioada in care informatia circula cu o viteza ametitoare, Anonymous a atacat cibernetic de cateva ori Coreea de Nord intr-o forma de protest.
In urmatoarele saptamani Coreea de Nord are mari sanse sa se izoleze din punct de vedere informational de restul lumii, in cazul in care Kim Jong-Un va stabili ca accesul online la informatie nu este benefic dictaturii pe care vrea sa o mentina in teritoriu. In speranta ca gesturile sale vor fi interpretate ca o forma de protest, mai degraba decat ca un atac cibernetic, grupararea de hackeri Anonymous a sustinut o serie de atacuri impotriva profilelor de socializare ale Coreei de Nord.
Pe langa exploatarea conturilor de Facebook si Twitter folosite de guvernul nord coreean, ei s-au laudat ca au trecut offline toata activitatea agentiei de stiri nationale Uriminzokkiri. Pentru ca furtul de informatii este pe fisa postului cand vine vorba de Anonymous, in documentele care au insotit atacul, acestia s-au laudat ca au accesat 15.000 de nume de utilizatori si parole dintr-o baza de date apartinand unei universitati din teritoriu. Daca tot trebuie vazut intregul amalgam de activitatii din cadrul acestor atacuri recente ca fiind realizat sub o singura umbrela, mai multe conturi de socializare ale retelei de hackeri aveau sa afiseze textul Operation Free Korea.
Toate manifestarile hacktiviste au o finalitate sau un scop foarte bine definit. In cazul Operation Free Korea, se doreste demisia dictatorului si inlocuirea acestuia cu un guvern democratic care sa ofere populatiei acces nestingherit la internet si informatii.
Cu speranta ca cea mai recenta serie de atacuri nu va fi interpretata ca fiind un atac cibernetic venit prin invaluire din partea Statelor Unite, ramane sa vedem care va fi sfarsitul celui mai nou episod din epopeea ,,Istoria recenta a Coreei de Nord.”