La MIT, AR.Drone e folosit pentru mai multe decat prevede manualul
Intr-o vizita la laboratorul de Stiinta Calculatoarelor si Inteligenta Artificiala din cadrul MIT, nu mica le-a fost uimirea celor de la Engadget cand au vazut ce poate sa mai faca AR.Drone. Elicopterul controlat prin smartphone al celor de la Parrot, AR.Drone, este folosit de cercetatorii MIT pentru experimente ce ar putea avea repercursiuni pe termen lung.
Peng Yu este numele individului din clipul de mai jos care a demonstrat ca AR.Drone nu trebuie niciodata sa se limiteze la a fi controlat printr-un iPhone sau smartphone cu Android. Din cate veti vedea, AR.Drone se poate controla la fel de usor prin tastatura, tableta, voce sau gesturi. Cum e si normal, fiecare metoda vine cu avantaje, dezavantaje si mici dificultati. Partea de gesturi a fost cea mai impresionanta datorita faptului ca se baza pe inca un hack Microsoft Kinect ce permitea ,,pilotului” sa controleze cu o precizie uimitoare drona. Si partea de voce este remarcabila pentru simplul fapt ca incorporeaza functii mult mai avansate decat pare la prima vedere. Prin intermediul vocii puteti oferi mai multa libertate aparatului care are un singur scop, sa ajunga la destinatia exprimata in prealabil. Avand in vedere ca vorbim de un sistem inteligent, acelasi gadget stie sa aproximeze durata zborului dupa ce a luat in calcul factori precum vremea nefavorabila.
Ideea din spatele acestor experimente este de a demonstra tehnologii pe care le vom vedea in avioane sau elicoptere reale in cativa ani sau cateva zeci de ani. Daca avem in vedere succesul demonstrat in exemplele de mai jos putem spune ca rezultatele finale vor veni mai devreme decat mai tarziu.