Cuplurile ce divorteaza folosesc smartphone-urile ca arme
„Smartphone-ul este o inventie absolut minunata care ne-a imbogatit viata intr-un mod de neconceput”, spunem multi. Totusi, efectul negativ al acestuia este ca a ajuns sa contina cele mai multe date despre noi -de la agenda telefonica pana la parole sau conturi bancare, toate sunt salvate in memoria telefonului inteligent. Unde mai pui ca il poti folosi cu succes si ca unealta de spionaj asupra partenerului infidel.
All Things Digital citeaza din declaratiile avocatilor americani cum ca cei mai multi au vazut o crestere destul de mare in numarul de cazuri care folosesc ca probe mesaje text sau inregistrari compromitatoare. Cele mai comune sunt mesajele text – 62 procente, e-mail-ul – 23 procente si numerele de telefon si apelurile date/primite – 13 procente. Chiar daca nu sunt acceptate ca probe in multe state, inregistrarile video si audio au ca rol deconspirarea faptului ca persoana in cauza se face vinovata. Momentan, urmarirea prin GPS sau cautarile relevante pe internet sunt cazuri destul de rare.
„Smartphone-urile si mesajele text sunt mijloacele cele mai comune de comunicare folosite in timpul zilei, asadar exista in mod inevitabil din ce in ce mai multe dovezi pe care sotul instrainat le poate folosi.”
Chiar in acest an un studiu de caz a dezvaluit ca Facebook este citat ca al treilea motiv pentru comportament neadecvat…
Atentie deci, aceia dintre voi care iubesc adrenalina, cui trimiteti mesaje sau poze pe Facebook. Bine, in paranteza fie spus, in Romania va mai dura multa vreme pana ce astfel de probe „moderne” sa fie incluse cat de cat in instanta.