Cum a decurs prima jumatate de an pentru Microsoft
Chiar daca esenta conferintei a fost prezentarea rezultatelor pe anul fiscal 2011, incheiat la 30 iunie, as dori sa va prezint mai degraba ce a facut Microsoft in prima jumatate de an calendaristic 2011. Pana acum am tot aflat noutati picante legate de companie, despre procesele numeroase pe care le are cu competitorii sai si despre colaborarea cu Nokia din ultima vreme. Ar fi cazul deci sa ne axam si pe lucrurile creative de care este capabila compania.
Scopul principal la momentul actual este integrarea serviciilor standard cu cele de tip cloud, o mare parte din solutiile lansate in ultima vreme fiind dedicate acestui subiect. Aici putem mentiona Office 365, a carui lansare a avut loc la sfarsitul lunii iunie 2011 si are aproape 1.000 de conturi create pe aceasta platforma.
Solutia a fost prezentata ca fiind destinata SMB-urilor (Small and Medium Business), insa, la cei minim 2,5 euro pe luna cat costa cea mai simpla versiune ce contine Word si Excel, consider ca este o varianta foarte buna si pentru utilizatorii finali care nu mai trebuie sa achite valoarea de 200 sau 300 de euro pentru o licenta desktop.
Mai ramane de vazut ce se intampla cu fisierele stocate „in the cloud„, avand in vedere ca termenii programului specifica cu litere mici undeva la sfarsit ca „Microsoft poate oferi acces la acestea in anumite situatii si altor persoane.”
In alta ordine de idei, pentru segmentul de business Microsoft vine cu solutii noi Microsoft Dynamics CRM, NAV 2009 R2 si AX 2009 suite complete pentru mediile de business ce ofera comunicare, prelucrare de documente, integrare cu statiile de lucru si serverele deja existente si cu orice alt fel de dispozitive de facturare sau de alt gen.
Pe partea de educatie, a fost inaugurata o noua platforma, comunic.edu.ro, in parteneriat cu Ministerul Educatiei si de asemenea a beneficiat de o participare record la Imagine Cup 2011, competitie care vizeaza in principal studentii cu idei foarte bune. Am vazut chiar si o mica demonstratie a proiectului unor studenti din Cluj, echipa Insight formata din 3 tineri deosebiti aflati in anul intai de facultate, proiect care este adresat nevazatorilor si care este format dintr-o tableta si un software care converteste orice fel de text si le trimite tabletei care le reproduce in limbajul Braille.