Pentru fanii consolelor de jocuri, presa internațională a realizat o prezentare comparativa a aparatelor. Măcar să știți pe ce dați banii, nu? Ce oferă fiecare consolă? Și care este cea mai potrivită pentru fiecare?
Bineînțeles că fiecare companie va spune ca dispozitivul ei este cel mai bun de pe piață la ora actuală, însă cu toții știm că există avantaje și dezavantaje în a folosi o consolă sau alta. Cel mai important însă este să vă gândiți la ceea ce așteptați din punct de vedere al experienței de joc. De exemplu, ce fel de jocuri vă plac cel mai mult? Cât de mult veți petrece jucând online?
WII
Oferă o telecomandă cu senzori de mișcare, extensie Nunchuk și jocul “Wii Sports”. Nu are hard drive, însă conține memorie flash de 512 MB si un slot de card SD pentru stocare externă. Cea mai atrăgătoare caracteristică a Wii este mecanismul unic de control. Telecomanda cu senzori de mișcare efectiv simte mișcările jucătorului și le redă pe ecran. Acest aspect face ca folosirea Wii să implice o experiență intuitivă și cu mai mult efort fizic. De altfel, a reușit să atragă și oameni care nu erau pasionați de jocuri video. În plus, pe această consolă găsiți jocuri precum Mario, ce lipsesc pe Xbox 360 sau PS3. Dezavantaje? Sigur! Wii este consola cu cea mai mică putere. Nu produce grafică de înaltă definiție sau efecte vizuale năucitoare ca Xbox 360 sau PS3. Jocuri și programe precum „Wii Fit”, “Wii Fit Plus” și “EA Sports Active” au convins însă cumpărătorii.
PLAYSTATION 3 SLIM
Consola include o telecomandă, un hard disc de 120 GB, un player CD/DVD/Blu-ray și un adaptor intern Wi-Fi. Este un aparat serios de jocuri și divertisment. Blu-ray este noul standard necesar pentru a avea în joc o imagine limpede, playerul încorporat fiind un excelent bonus, mai ales pentru cei care adoră experiența vizionării unui film „cristal”. Spre deosebire de Xbox 360, PS3 are un adaptor wireless încorporat, iar rețeaua de jocuri online a Sony – PlayStation Network – poate fi accesată gratuit, beneficiind de posibilitatea descărcării pachetelor suplimentare ale jocurile lansate.
XBOX 360 ELITE
Arsenalul consolei include o telecomandă, un hard disc de 120 GB și un player CD/DVD. Asemenea PS3, și acesta este un dispozitiv puternic pentru jocuri. Piesa centrală este Xbox Live, serviciul online al Microsoft, care ajunge la 50 de dolari anual pentru un abonament gold. Recompensa este bogată, Xbox Live oferind pachete suplimentare pentru jocuri ca “Grand Theft Auto IV” și “Fallout 3” cu mult înaintea PlayStation Network. Totuși, conectarea Xbox 360 la rețeaua Wi-Fi necesită o plată în plus pentru adăugarea unui adaptor wireless, de tipul celui pe care PS3 îl are încorporat. De asemenea, accesarea completă a Xbox Live este contra cost, spre deosebire de PlayStation Network, gratuită. Dar pentru împătimiții de jocurile online, efortul financiar este compensat.