09 dec. 2014 | 17:45

Samsung Galaxy Note 4 va beneficia de cel mai performant procesor Snapdragon

ACTUALITATE
Samsung Galaxy Note 4 va beneficia de cel mai performant procesor Snapdragon

Samsung a lansat Galaxy Note 4 în două variante cu procesoare diferite, iar acum se pare că urmează și o treia variantă dotată cu cel mai nou procesor de la Qualcomm.

Samsung Galaxy Note 4 review Playtech (7)

Cel mai nou telefon din seria Galaxy Note a reușit să atragă atenția tuturor la momentul în care a fost lansat. Cele două procesoare ale variantelor lansate simultan nu difereau foarte mult una de cealaltă, atât procesorul Exynos, cât și modelul Qualcomm Snapdragon 805 având puncte tari și puncte slabe. Samsung încă mai lucrează la îmbunătățirea Galaxy Note 4 și se pare ca vor introduce o nouă variantă pe viitor.

Aceasta va fi dotată cu un Snapdragon 810, cel mai nou procesor de la Qualcomm. După cum probabil știți deja, s-a zvonit despre procesorul respectiv că ar pune probleme unor producători, implementarea acestuia în telefoane precum LG G4 sau Samsung Galaxy S6 fiind mai dificilă decât era așteptat. Zvonul menționa că la anumite nivele de voltaj, procesorul se supraîncălzește, fapt ce cauzează performanțe mai slabe. Pe lângă asta, procesorul grafic Adreno 430 prezintă anumite erori în drivere. Trebuie spus că Samsung și LG au soluții de rezervă interne, ambele companii sud-coreene deținând câte o marcă de procesoare dezvoltată în cadrul propriilor companii.

qualcomm snapdragon 810

Galaxy Note 4 cu Snapdragon 810 exclusiv în Coreea

În luna aprilie a acestui an cei de la Qualcomm făceau pentru prima oară publice informații despre noul lor vârf de gamă pentru tablete și smartphone-uri. În toată această perioadă de timp însă, SoC-ul pe 64 de biți a fost învăluit într-o aură de mister deoarece nu a beneficiat de o dată de lansare fermă. Cei la Qualcomm au promis, totuși, că Snapdragon 810 se va regăsi în terminale în prima jumătate a lui 2015. Din păcate, la fel ca și în cazul lui Samsung Galaxy S5 LTE-A, sunt șanse mici ca varianta Galaxy Note 4 cu Snapdragon 810 să fie disponibil în afara Coreei de Sud.

Samsung Galaxy Note 4 este cu un pas în fața Galaxy S5, cum toate Note-urile au fost puțin mai bune decât telefoanele pe care Samsung le avea în anul respectiv. Totuși, Galaxy Note 4 reprezintă cea mai mare schimbare pe care compania a făcut-o de când produce smartphone-uri: un design nou, folosind materiale mai bune. Puteți afla mai multe despre Samsung Galaxy Note 4 pe Playtech aici.