Qualcomm anunţă noi procesoare pe 64 de biţi, Snapdragon 810 şi 808

Qualcomm anunţă noi procesoare pe 64 de biţi, Snapdragon 810 şi 808

Pentru că nu-şi mai actualizase de ceva timp linia de procesoare, a anunţat noile Snapdragon 810 şi Snapdragon 808.

qualcomm snapdragon new chips

Cele mai multe telefoane pe care le găsim la această oră pe piaţă folosesc SoC-uri – System on a Chip de la Qualcomm. Cu toate acestea, producătorul nu s-a culcat pe o ureche şi tocmai a anunţat noi procesoare. Acestea vor suporta aplicaţii pe 64 de biţi şi poartă numele de Snapdragon 810 şi Snapdragon 808.

810 este cel mai puternic dintre cele două. Este un octo core format din patru core-uri ARM Cortex A57 şi alte patru pe arhitectură Cortex A53. Partea de procesare grafică din acest SoC va fi realizată de un nou GPU Adreno 430. Oficialii Qualcomm au afirmat că puterea grafică a acestui cip este cu 30 de procente mai mare decât cea oferită de Adreno 420. Pentru că nu putea lipsi suportul pentru cele mai noi tipuri de memorie, Snapdragon 810 va funcţiona în tandem cu noile module RAM LPDDR4. În teorie, acesta este gândit pentru display-uri cu o rezoluţie nativă 4K, dar nu este deloc exclus să-l vedem folosit şi în smartphone-uri sau tablete care se rezumă la panouri Full HD. Pe partea de comunicaţii, acelaşi procesor va fi compatibil cu noul standard de comunicaţii WiFi ultra rapide MU-Mino.

Fratele mai mic, Snapdragon 808 este un six core, cu două nuclee Cortex A57 şi patru Cortex A53. GPU-ul folosit este un Adreno 418 cu suport pentru memorie LPDDR3. În ceea ce priveşte date de lansare, deşi nu au fost făcute publice detalii clare, este foarte probabil să nu se încheie anul până când le vom vedea în primele telefoane şi tablete.