Qualcomm neagă problemele de producţie ale noului Snapdragon 810

Qualcomm neagă problemele de producţie ale noului Snapdragon 810

După mai multe zile încărcate de zvonuri despre întârzieri ale producţiei noului , cei de la Qualcomm, printr-un comunicat oficial, încearcă să ne liniştească.

qualcomm snapdragon 810

Deşi pare incredibil, au trecut deja opt luni de când am auzit pentru prima oară de la oficialii companiei detalii referitoare la Snapdragon 810. În luna aprilie a acestui an cei de la Qualcomm făceau pentru prima oară publice informaţii despre noul lor vârf de gamă pentru tablete şi smartphone-uri. În toată această perioadă de timp însă, SoC-ul pe 64 de biţi a fost învăluit într-o aură de mister deoarece nu a beneficiat de o dată de lansare fermă.

Cei la Qualcomm au promis că Snapdragon 810 se va regăsi în terminale în prima jumătate a lui 2015, deşi zvonurile care circulă pe internet de câteva zile contrazic această ipoteză. Dacă se va confirma, urmările întârzierii respective ar putea fi dezastruoase şi nu doar pentru producătorul noului procesor. vor avea de asemenea parte de întârzieri deoarece se bazează pe noul SoC al americanilor.

,,Totul în legătură cu Snapdragon 810 rămâne pe făgaşul stabili.” Directorul responsabil de relaţii publice pentru Qualcomm, Jon Carvill a făcut o declaraţie simplă şi la obiect în urmă cu câteva zile pentru a contrazice zvonurile recente. Din păcate, până când aceeaşi companie nu ne va oferi un termen clar începând cu care vom putea să cumpărăm telefoane cu Snapdragon 810, speculaţii vor continua să apară.

Pentru context, merită să aveţi în vedere că, în trecut, companii precum Intel sau NVIDIA au mai anunţat procesoare de diferite genuri cu câteva luni înainte de a deveni produse de serie. Niciodată însă, nu s-a întâmplat ca perioada de aşteptare să atingă cifra fabuloasă de opt luni, fără să întrezărim o posibilă dată de lansare.

Acum, nu rămâne decât să aşteptăm declaraţii oficiale din partea LG, Samsung sau HTC, pentru a ne lămuri dacă vor întârzia sau nu cu vârfurile de gamă al anului viitor.