19 nov. 2014 | 14:56

Chinezii au lansat telefonul care va concura cu Samsung Galaxy Note 4

ACTUALITATE
Chinezii au lansat telefonul care va concura cu Samsung Galaxy Note 4

Este vorba despre Meizu MX4 Pro, cea mai nouă creație a chinezilor care în ultimul timp au lansat niște telefoane extrem de competitive pe piață.

meizu mx4 pro

Meizu MX4 Pro a devenit ușor unul dintre cele mai așteptate dispozitive ale ultimelor luni. Acest fapt se datorează nu în puțină măsură companiei chinezești, care avut grija ca, printr-un mod sau altul, viitoare lansare să fie pe prima pagină. Ca să ne facă pe toți să înțelegem importanța acestui eveniment, Meizu a trimis niște invitații care ar impresiona și pe cei mai pretențioși dintre oameni. Acestea conțineau un disc de vinil de 7 inci inclus într-un pachet pe care era inscripționat mesajul ”Think Higher!”. Conform oficialilor companiei, fiecare dintre aceste discuri conținea un mesaj personal.

scanner amprenta meizu mx4 pro

Din punct de vedere al specificațiilor, Meizu MX 4 Pro poate fi considerat un competitor serios pentru Samsung Galaxy Note 4. Telefonul beneficiază de un ecran QHD de 5,5 inci cu o rezoluție de 2.560 x 1.536 de pixeli. Astfel, densitatea pixelilor ar fi de circa 546 pixeli pe inch. Din primele informații, însă, deducem că luminozitatea maximă a telefonului nu este impresionantă, așa că nu ar trebui să fim surprinși de apariția unor note mai slabe la acest capitol pe viitor.

collage meizu mx 4 pro 1

Totuși, mai interesant este că Meizu MX4 Pro folosește un procesor produs de Samsung, seria Exynos 5430 cu opt nuclee. Este același folosit în Samsung Galaxy Alpha și atinge o frecvență maximă de 2GHz. Cele opt nuclee ale procesorului sunt pe arhitectura big.LITTLE, care presupune că sunt folosite câte patru nuclee pe rând, în funcție de cerințele de procesare și pentru un consum eficient de energie. Luate separat, însă, sunt mai slabe decât ceea ce oferă Qualcomm în Snapdragon 805 și chiar în Snapdragon 801.

collage meizu mx 4 pro 2

Meizu MX 4 Pro va avea 3GB RAM și va fi disponibil în trei variante diferite: cu 16, 32 sau 64GB capacitate de stocare a datelor. Lista specificațiilor este completată de o baterie de 3.350 mAh. Camera foto principală este un model Sony IMX220 Exmor RS de 20.7MP, iar cea secundară este un model de 5 megapixeli. Sistemul de operare este Android 4.4.4 cu interfața Flyme OS a celor de la Meizu. Compania nu a ezitat să folosească și materiale de calitate superioară în design, camera foto și butonul ”Home”, dotat cu senzor de recunoaștere a amprentelor, fiind acoperite cu safir. Telefonul urmează a fi lansat în China pentru echivalentul a 410 dolari, dar nu se știe încă dacă îți va face apariția în viitor și pe alte piețe.