23 dec. 2022 | 12:00

VIDEO – Cele mai bune jocuri din 2022 – Playtech News Bytes 23

VIDEO ACTUALITATE

Playtech News Bytes a ajuns la episodul douăzeci și trei, motiv pentru care, și de această dată, atragem atenția asupra celor mai interesante subiecte din ultima săptămână, într-un format prietenos și ușor de urmărit, mai ales de pe ecranul telefonului.

Vorbim astăzi despre cele mai bune jocuri lansate în 2022. Primul în listă este God of War Ragnarok

Acest joc s-a vândut în 5,1 milioane de exemplare în prima săptămână. Aventura din God of War Ragnarok începe la scurt timp după ce povestea primului joc s-a încheiat. Iar pentru cei care nu își mai amintesc mare lucru de-atunci, continuarea îți oferă opțiunea de a urmări o recapitulare a celor întâmplate direct în meniul principal. Fiul lui Kratos căută să-şi găsească propriul loc în lume, iar tatăl  trebuie să-l ajute pe Atreus să exploreze ce înseamnă să fii copilul unui semizeu grec şi unul dintre ultimii uriaşi rămaşi în tărâmuri.

Elden Ring este un alt joc ce s-a lansat în acest an, iar fanii spun că este aproape perfect

Jocul este opera celor de la FromSoftware, compania japoneză renumită pentru jocuri foarte dificile. Și acest joc, în prima săptămâna de la lansare, a vândut peste 6 milioane de exemplare. Jucătorul intră într-o lume distrusă de un cataclism și trebuie să refacă inelul suprem pentru a o salva. Dar are mulți dușmani în cale. Grafica jocului este incredibil de frumoasă. De la castelele fantomatice până la mlaștinile cețoase, jocul a reușit să creeze o lume în care domnesc durerea și singurătatea.

Horizon Forbidden West este câștigătorul premiului pentru cea mai bună poveste, la Golden Joystick Awards de anul acesta

A câștiga la această categorie, pentru acest joc, înseamnă că echipa din spatele celei de-a două aventuri a lui Aloy a imitat succesul – Horizon Zero Dawn a luat exact același premiu în 2017. Acțiunea are loc în ceea ce odată au fost statele Utah, Colorado și nordul Arizonei. Ca și geografie, ne aventurăm prin păduri dense, deșerturi pline de pericole sau pe munți unde, dacă nu eșți atent, poți ieși din joc rapid.

Un joc cu totul neașteptat în această listă este Stray

Jocul în care intri în pielea și blana unei pisici maidaneze care încearcă să se întoarcă la prietenii ei a captivat o mulțime de gameri. În plus, Stray a primit mii de laude din partea criticilor care au apreciat la nebunie schimbarea de peisaj. Într-adevăr, acțiunea și adrenalina nu pot fi comparate cu cele ale jocurilor mai devreme amintite, dar de câte ori ai putut apasa un buton că să dărâmi o cană de pe marginea mesei? Când ți s-a mai oferit șansa să afli ce ai face dacă ai fi pisică? Ei bine, toate aceste experiențe au făcut ca Stray să fie un joc extrem de iubit.

Ultimul din serie, dar nu cel din urmă, este A Plague Tale, un joc ce îmbină perfect aventura și lecțiile de istorie

La nivel vizual, jocul impresionează imediat. Încă de la început, scenele de exterior, dar și de interior uimesc prin lumina și nivelul de detalii. Mediile înconjurătoare variază de la sătuce idilice din Franța, până la temple întunecate și lumi cu adevărat stranii. Jocul arată fantastic și atmosfera este incredibil redată prin condițiile meteo, efecte și culoare.