Top 20 plaje din Egipt. Destinații de vis pentru orice vacanță

Top 20 plaje din Egipt. Destinații de vis pentru orice vacanță

Dacă adori Egiptul și vrei să te bronzezi în concediu, avem o listă de locuri ideale pentru tine.

Sunt cele mai apreciate și frecventate plaje din această țară, care au primit sute de voturi favorabile de la turiștii ce au petrecut aici zile însorite. În plus, stațiunile de la Marea Roșie sunt deschise tot anul deci poți profita de ele chiar și când iarna este aprigă în România!

Aceste plaje sunt locurile ideale pentru a te relaxa după ce vizitezi cele mai cunoscute piramide din Egipt. Sunt idilice și cu iz exotic, potrivite pentru ultimele zile de vacanță în care, cel mai probabil, vei dori să lenevești alături de un cocktail bun și rece. Hai să aflăm împreună care sunt top 20 plaje din Egipt!

Plaja El-Gharam

Plaja El-Gharam este situată la 17 km de stațiunea Mersa Matruh, pe malul Mării Mediterane, iar numele ei în traducere înseamnă „Coasta iubirii”. Aici se ajunge cu o barcă sau cu un taxi, din oraș. Veți găsi aici nisip moale, curat, fără corali, pietre sau scoici și apă albastră, fără curenți reci, cu valuri blânde și cu adâncime care se mărește în trepte

Plaja Marsa Nayzak 

Plaja Marsa Nayzak este considerată a fi o piscină naturală la Marea Roșie. Se află la câțiva km distanță de orașul Marsala Alam și o legendă spune că ar fi fost creată după ce un meteorit ar fi lovit Terra. Aspectul ei este comparat de mulți turiști cu un ochi uman plin de apă turcoaz. Indicat ar fi să aveți la voi niște papuci de plajă.

 Plaja Wadi Kulaan

Wadi Kulaan se află în zona Wadi El Gemal din Marsa Alam, un loc liniștit de pe coasta Mării Roșii. Aici, natura este curată și nestricată de fluxul de turiști. Veți descoperi masive de mangrove veșnic verzi, crescute direct din mare și care se întind pe o lungime de câțiva km, precum și peste 100 de specii de plante.

Plaja Ras Abu Galoum

Plaja Ras Abu Galoum se află într-o zonă naturală protejată, lângă orașul Dahab. Aici nisipul se întinde pe o lungime de câțiva kilometri și vă puteți rezerva, în avans, excursii de o zi cu cămilele sau cu jeepurile. Este zona ideală pentru cei care iubesc scufundările și care vor pleca cu o serie de imagini pe cinste din adâncuri! Cine are curajul să se avânte seara în apă poate vedea turme de pești fosforescenți, strălucind în întuneric.

Plaja Paradymar Solymar

Plaja Paradymar Solymar se află la la 65 km de Hurghada, la 50 km de aeroport și aparține de complexul hotelier care poartă același nume. Este, evident, o plajă privată. Turiștii preferă acest loc deoarece totul este organizat ca la carte. De aici puteți vizita atracțiile Egiptului sau vă puteți bucura de viața marină, făcând scufundări printre corali. Plaja Paradymar Solymar ar avea cele mai bune locuri din țară pentru scufundări sau snorkeling.

Plaja Fjord Bay Taba

Plaja Fjord Bay Taba se află la 15 km sud de Taba, la graniță cu Egiptul și Israelul. Zona situată în Golful Fjord din Peninsula Sinai oferă condiții meteo perfecte, peisaj pitoresc, dar plajă plină indiferent de luna din an în care mergeți în vacanță. Nisipul de aici este auriu, fin și curat, iubit de toți cei care au ales să se relaxeze aici. Veți putea admira oaze cu palmieri, munți colorați, apă limpede și cristalină, precum și recife de corali divers colorați. Este ideal să aveți încălțăminte de plajă pentru locurile care devin ușor stâncoase.

Golful Soma

Golful Soma este o peninsulă mică, de aproximativ 2 km lățime și 5 km lungime, în vestul Mării Roșii. Se află la 45 de km distanță de Hurgada și vă puteți bucura aici de nisip alb, vedere de vis la mare și o sumedenie de sporturi nautice. După ce soarele apune, vă puteți bucura de o priveliște romantică și o plimbare pe debarcaderul din apă. Mai puteți profita de priveliște și organiza o cină romantică, pe nisip. Aici puteți avea parte de sporturi ca volei pe plajă, golf, scufundări, navigație, kitesurf sau de relaxare la SPA, cosmetică, tratamente de wellness, împachetări cu alge marine, hidroterapie, masaje subacvatice.

Plaja Sahl Hasheesh

Plaja Sahl Hasheesh se află la 15 minute de aeroportul Hurghada și este localizată într-un golf de pe Marea Roșie. Este considerată a fi una dintre cele mai mari stațiuni din această țară, având 12 km de plajă cu nisip fin. Numărul de turiști de aici este mai redus și marea este extrem de curată. Nu există curenți puternici, făcând locul ideal pentru turiștii care sunt novice în scufundări. Aici puteți vedea tone de pești tropicali și animale subacvatice.

Plaja Coral Sun

Plaja Coral Sun aparține unui hotel privat ce poartă aceeași denumire. Se află departe de oraș și le oferă turiștilor peisaje de vis și facilități moderne. Aici vin, în general, studenți, tineri căsătoriți sau familii cu copii, deci nu este un loc ideal pentru cei care vor liniște și pace. Este o zonă indicată pentru iubitorii de scufundări deoarece pot vedea recife de corali luxoase.

Plaja Agiba

Plaja Agiba, care în traducere înseamnă „Miracol”, se află la o distanță de 27 de km de orașul Mars Matruh și are o lungime totală de 40 de metri. Este poziționată între 2 stânci cu peșteri naturale, golfuri și un relief neobișnuit. Turiștii vin aici pentru nisipul alb și curat, pentru apa turcoaz și rece, cu valuri potrivite pentru toți cei care iubesc să facă surfing. Totuși, din cauza stâncilor din zonă, orele de soare pe plajă sunt reduse și iubitorii de bronz ar putea fi ușor dezamăgiți.

Plaja Sharm El Luli

Plaja Sharm El Luli este un mic golf pe coasta vestică a Mării Roșii, localizat fix în mijlocul parcului național Wadi al-Gemal. La 40 de km distanță se află stațiunea Marsa Alam, care este în curs de dezvoltare. Din păcate, drumul se face pe o autostradă care nu este tocmai de calitate bună, dar odată ajunși la destinație, veți uita de toate impedimentele de peste zi. Plaja are nisip fin și divers colorat, care constă din calcar zdrobit de valuri.

Plaja Ras Șitan

Plaja Ras Șitan mai este numită și „Capul Diavolului” datorită amplasamentului său pe o stâncă uriașă

și se află lângă orașul Nuweiba. Este un loc liniștit, retras și extrem de potrivit pentru persoanele care iubesc natura și care vor să mediteze în aer liber, fără a fi deranjate. Aici vin turiști care vor să facă scufundări printre canioane subacvatice, corali, platouri, peșteri, pești de diferite culori și nuanțe. Vă recomandăm încălțăminte de plajă dacă alegeți acest loc interesant.

Plaja Mahmya

Plaja Mahmya se află pe insula Big Giftun și se ajunge aici individual sau cumpărând o excursie de grup. Accesul se face cu iahtul sau barca din Hurghada. Plaja are nisip auriu și curat, iar viața marină o să vă ofere un spectacol de culori și vietăți diferite. Iubitorii de scufundări pot vedea aici numeroase specii de pești, precum sepie sau moray. Iubitorii de mișcare pe nisip pot juca volei pe plajă sau tenis de picior.

Golful Makadi

Golful Makadi este locul potrivit pentru cei care nu vor să întâlnească deloc localnici în timpul vacanței lor. Este singura stațiune din Egipt care conține exclusiv turiști, majoritatea coastei fiind goală și populată pe alocuri doar cu hoteluri și vile de lux. Vederea este una de vis și liniștea de aici o să vă ofere cel mai relaxant concediu pe care l-ați avut vreodată!

Plaja Marina Beach din Al-Gouna

Plaja Marina Beach este cea mai mare dintre toate plajele mici pe care orașul Al-Gouna le are. Acesta este situat la 20 de minute de mers cu mașina de Hurghada, fiind localizat pe numeroase insule și o coastă accidentată. Majoritatea lagunelor pe

care le veți vedea aici au fost create artificial. Toate plajele de aici sunt publice și se află în nordul orașului Al-Gouna.

Golful Naama

Golful Naama a fost votat de turiști ca având cea mai confortabilă plajă din Sharm El Sheikh. Este locul potrivit pentru cei care vin prima oara în Egipt deoarece pot experimenta o parte de istorie, dar și de prezent modern. Aveți o gamă largă de hoteluri din care puteți alege, cafenele, restaurante, cluburi de noapte sau locuri unde puteți fuma cea mai bună narghilea. Tot aici, iubitorii de dulciuri și de suveniruri vor considera că au ajuns în Rai, având o sumedenie de locuri de unde pot cumpăra tot ceea ce le face cu ochiul. Este locul potrivit pentru cei care vor o vacanță agitată, într-un loc cu iz de bazar.

Plaja Al Khafer din Ain Sokhna

Plaja Al Khafer se află în nordul orașului de mici dimensiuni Ain Sokhna, localizat în adâncurile golfului Suez din nord-vestul Mării Roșii. Se află extrem de aproape de orașul Cairo și formează un mic golf ce iese în jur de 30 de km în coasta stâncoasă. Plaja are nisip auriu pe o distanță de 5 km, pentru ca mai apoi să devină alb ca zăpada pe măsură ce se apropie de mare. Spre deosebire de alte locuri de pe coasta Egiptului, aici nu sunt clustere de piatră sau pietre mari.

Plaja de Vis

Plaja de Vis sau Dream Beach este localizată în centrul orașului Hurghada, aproape de Aeroportul Internațional Hurghada și de insula Juzu Abu Minkar. Din păcate pentru turiști, este destul de mică și în zonă există hoteluri scumpe. Plaja are o lungime de aproximativ 500 de metri, 4 metri lățime pe alocuri și este accidentată de golfuri mici și pârâuri. Nisipul este destul de mare, auriu și strălucitor. Este recomandat să aveți la voi încălțăminte specială de plajă.

Plaja Ras Um Sid

Plaja Ras Um Sid are un complex de divertisment în apropiere, fapt ce o face o destinație bună pentru familiile cu copii. Se află în sudul stațiunii Sharm el-Sheikh, în adâncurile golfului Ras Umm-Sid. Plaja de Aur, cum i se mai zice, atrage turiștii ca un magnet datorită apei turcoaz spre mal și albastru închis în larg. Este un loc bun pentru pasionații de scufundări sau snorkeling care adoră să privească recifuri de corali. Nisipul are diverse nuanțe de auriu și strălucește în lumina soarelui. Plaja este destul de largă și veți găsi aici baldachine de închiriat.

Plaja Sharm El Sheikh

Plaja Sharm El Sheikh este consierată bijuteria orașului stațiune din sudul Peninsulei Sinai, votată cea mai populară stațiune din Egipt. Situată la baza Golfului Aqaba, plaja de aproximativ 3 km e motivul principal pentru care orașul a fost ridicat. Aici, turiștii pot vedea plaje aurii, marea de azur combinată cu verde smarald și cele mai luxoase hoteluri din această țară.

Etichete: