Au construit extratereștrii marile piramide din Egipt? Descoperirea unui artefact spulberă această teorie

Au construit extratereștrii marile piramide din Egipt? Descoperirea unui artefact spulberă această teorie

Artefactele descoperite în deșertul de est, în Egipt, aduc dovezi suplimentare pentru eliminarea teoriei conspirative, potrivit căreia piramidele ar fi fost construite de extratereștri.

Ele au fost găsite în 2013 și fac obiectul unei noi cărți scrise de egiptologii Pierre Tallet și Mark Lehner. Se estimează că au supraviețuit 138 de piramide egiptene, cea mai faimoasă fiind Marea Piramidă din Giza, de lângă Cairo. Marea Piramidă de 455 de metri, adică cea mai înaltă structură creată de om de 3.800 de ani, este singura minune a lumii antice care a trecut testul timpului.

Cum ar fi fost construite, de fapt, giganticele piramide din Egipt

Așadar, mulți arheologi s-au întrebat cum a fost posibil ca vechii egipteni să construiască astfel de clădiri incredibile folosind o tehnologie veche de 4.000 de ani. În timp ce unii teoreticieni ai conspirației au sugerat că ar putea fi implicați extratereștrii, oamenii de știință și arheologii au o explicație mai aproape de realitate. Ei cred că mii de sclavi au folosit sănii pentru a trage blocuri uriașe de piatră, dar și un sistem cu scripete pentru a le ridica pe pantele piramidei.

Papirusurile din 2013, despre care se spune că sunt cele mai vechi din lume, spun povestea lui Merer și a grupului său format din 40 de oameni. Merer era căpitanul unei ținute de elită care transporta muncitori și blocuri de calcar în susul și în josul Nilului. De asemenea, ei ar fi călătorit în Sinai și Punt pentru a aduna materiale precum cupru, spre exemplu, care acoperea structurile finale.

„Constructorii piramidelor gigantice ale dinastiei a IV-a trebuie să fi strâns mai mult cupru decât se putea acumula oriunde altundeva în lume”, au scris Tallet și Lehner.

Merer și echipajul său nu ar fi fost sclavi în Egipt, ci ar fi fost, mai degrabă, recompensați pentru eforturile lor cu țesături de lux. Se crede că ar fi durat 20 de ani pentru ca patru echipe precum cea a lui Merer să transporte piatra necesară. Se bănuiește, de asemenea, că a fost nevoie de o „armată” de cel puțin 4.000 de muncitori, și de 20 de ani, pentru ca structura să fie finalizată.

Citește și: