Televiziunea rusă difuzează apelul a doi britanici luați prizonieri în Ucraina. Cei doi vor să fie eliberați în schimbul lui Viktor Medvendciuk

Televiziunea rusă difuzează apelul a doi britanici luați prizonieri în Ucraina. Cei doi vor să fie eliberați în schimbul lui Viktor Medvendciuk

Televiziunea publică rusă a difuzat luni apelul a doi prizonieri britanici, pe care-i prezintă drept Shaun Pinner şi Aiden Aslin, capturați în timpul unor confruntări armate în Ucraina. În imaginile filmate nu este clar cât de liber pot vorbi cei doi bărbați, însă cert este că fiecare e îndrumat de o prezență masculină neidentificată. Pinner și Aslin îi cer premierului Boris Johnson să le negocieze eliberarea.

Televiziunea rusă difuzează apelul a doi britanici luaţi prizonieri în timpul luptelor din Ucraina

Televiziunea rusă a difuzat, luni, apelul a doi privonieri pe care-i prezintă drept cetățenii britanici Shaun Pinner şi Aiden Aslin. Cei doi bărbați au fost luaţi prizonieri în timpul unor confrutnări armate în Ucraina, iar acum îi cer premierului Boris Johnson să le negocieze eliberarea.

Vizibil slăbiți, cei doi prizonieri cer să fie eliberaţi în schimbul lui Viktor Medvendciuk, un deputat şi un om de afaceri bogat, apropiat al președintelui rus, Vladimir Putin. Bărbatul, cunoscut sub numele de „Prințul Întunericului“, a fost arestat în Ucraina.

Cetățenii britanici Shaun Pinner şi Aiden Aslin nu menționează în custodia cui se află, a forţelor ruse sau a aliaţilor separatişti ai acestora din Donbas, în estul Ucrainei.

Pinner, în vârstă de 48 de ani, este un fost soldat al Royal Anglian. El a fost capturat în Mariupol, unde lupta alături de pușcașii marini ucraineni.

Aslin, în vârstă de 28 de ani, din Nottinghamshire, a apărat, de asemenea, orașul asediat înainte de a fi forțat să se predea, după ce a rămas fără mâncare și muniție.

Citește și: Armata lui Kadîrov a comis-o grav. După ce a răpit un om fără adăpost, l-a „machiat“ și „costumat“ ca să pară că e un „prizonier ucrainean de război“

Oligarhul rus, Viktor Medvendciuk, cere și el să fie eliberat

La rândul său, Medvedciuk a apărut într-o înregistrare video publicată astăzi de serviciul de informații ucrainean SBU, aproximativ în același timp, cerând, de asemenea, să fie eliberat, relatează express.co.uk.

Oligarhul s-a adresat atât lui Volodimir Zelenski, cât și lui Vladimir Putin, cerând să fie eliberat în schimbul permiterii plecării apărătorilor din Mariupol și a tuturor civililor.

Orașul-port Mariupol, o țintă strategică cheie pentru Putin și locul unora dintre cele mai îngrozitoare atrocități comise de trupele ruse, este aproape complet ocupat de invadatori.

Pinner și Aslin au putut fi văzuți în timp ce li se arăta o înregistrare video în care soția lui Medvedchuk, Oksana, făcea un apel în weekend pentru ca soțul ei să fie eliberat în schimbul celor doi cetățeni britanici.

Citește și: