10 apr. 2022 | 19:13

Armata lui Kadîrov a comis-o grav. După ce a răpit un om fără adăpost, l-a „machiat” și „costumat” ca să pară că e un „prizonier ucrainean de război”

ULTIMA ORĂ
Armata lui Kadîrov a comis-o grav. După ce a răpit un om fără adăpost, l-a „machiat” și „costumat” ca să pară că e un „prizonier ucrainean de război”

Pe măsură ce războiul Rusia-Ucraina s-a intensificat, mai mulți aliați ai lui Vladimir Putin s-au alăturat „operațiunii militare speciale”. Forțele cecene au anunțat că se află în Mariupol. Orașul-port are o importanță critică, deoarece este cheia controlului Mării Azov, care este conectată la Marea Neagră. Soldații lui Ramzan Kadîrov pretind că au capturat orașul și că au interogat un prizonier de război, care „a recunoscut că a luptat împotriva civililor”. În realitate, bărbatul misterios era altcineva.

Soldații lui Kadîrov au răpit un om fără adăpost și l-au obligat să spună că este „prizonier ucrainean de război”

Trupele cecene conduse de Ramzan Kadîrov susțin că sunt membri ai Gărzii Naționale Ruse, o forță de securitate internă paramilitară care se presupune că ia legătura direct cu președintele rus Vladimir Putin.

La începutul lunii martie, liderul cecenilor a susținut că a desfășurat cel puțin 12.000 de soldați în Ucraina, pentru a sprijini invazia rusă. Cu toate acestea, forțele sale au suferit pierderi grele în conflict, fiind trimise la Moscova. În luna martie, secretarul pentru Securitate Națională și Apărare al Ucrainei, Oleksii Danilov, a confirmat că un grup de asasini ceceni a fost trimis pentru a-l ucide pe liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski.

S-au filmat și au postat videoclipul pe TikTok

Recent, soldații ceceni s-au filmat în timp ce ar fi interogat un prizonier de război, care „a recunoscut că a luptat împotriva civililor”. În realitate, „războinicul Forțelor Armate ale Ucrainei” s-a dovedit a fi un om fără adăpost, răpit și obligat să apară în filmare, la comanda militanților liderului cecen Ramzan Kadîrov, potrivit publicației Obozeravatel.

În filmarea postată pe TikTok, „prizonierul de război” le spune soldaților ceceni unde sunt situate pozițiile militare ucrainene în orașul Mariupol. Mai mult, bărbatul afirmă că trupele ucrainene sunt susținute de „mercenari străini”. Cireașa de pe tort este afirmația potrivit căreia „îi pare rău că a luptat împotriva fraților ruși”.

Cine a demascat totul

La vederea acestor imagini, Kiril Dolimbaev, confondator al catedralei ortodoxe din Mariupol, a reacționat imediat în mediul online. Acesta a avertizat că bărbatul din videoclip „nu este militar, ci o persoană fără adăpost, răpită de invadatori”.

„Venea să mănânce la centrul nostru de sprijin în fiecare zi”, a adăugat ucraineanul. „Prind o persoană fără adăpost, acesta este marele succes al kadîroviților (n.r. – numele sub care sunt cunoscuți luptătorii ceceni)”, a explicat Dolimbaev.

Ca să fie mai convingători, i-au făcut și tatuaje, dar le-au greșit!

În filmare, bărbatul fără adăpost este prezentat drept cercetaș. Pentru o și mai mare putere de convingere, militanții ceceni i-au desenat un „tatuaj”…greșit! Pe braț are steagul ucrainean și un liliac (simbol al informațiilor ruse, nu al celor ucrainene).

La doar două zile după lansarea invaziei ruse în Ucraina, liderul cecen Ramzan Kadîrov a transmis că forțele sale au fost împrăștiate pe câmpul de luptă. De atunci, a postat des pe internet informații și videoclipuri cu soldații săi care ar fi participat la activități militare și umanitare în regiunile ucrainene.