S-a trezit în cont cu 10,5 milioane de dolari, din tranzacționarea de criptomonede: ce a făcut cu banii, cine ”a greșit”

S-a trezit în cont cu 10,5 milioane de dolari, din tranzacționarea de criptomonede: ce a făcut cu banii, cine ”a greșit”

Când vine vorba de criptomonede, greșelile pot costa scump, după cum au aflat majoritatea investitorilor din domeniu în ultimul an. Există însă și vești bune pentru unii, chiar și în valoare de peste 10 milioane de dolari.

Crypto.com este una dintre cele mai cunoscute platforme de tranzacționare a criptomonedelor. În teorie, ar fi trebuit să fie și una dintre cele mai sigure și profitabile. În practică, deși l-a angajat pe Matt Damon pentru a-i face reclamă, a trecut prin restructurări masive și, după șapte luni, și-a dat seama și că a făcut un virament în contul greșit în valoare de 10,5 milioane de dolari. Având în vedere cât timp a trecut, nu ar trebui să vină ca o surpriză faptul că persoana de la capătul firului s-a dat peste cap pentru a se bucura de ”greșeală”.

Cine a primit 10 milioane de dolari, ce a făcut cu banii

Crypto.com, aceeași companie care l-a plătit pe Matt Damon pentru o reclamă difuzată în timpul celui mai recent Super Bowl, i-a virat din greșeală, în decembrie 2021, 10,5 milioane de dolari unei femei din Australia. Este vorba de Thevamanogari Manivel din orașul Melbourne. După șapte luni, gigantul american s-a străduit să-și recupereze banii în tribunal.

În teorie, ar fi trebuit să fie vorba de o rambursare de 100 de dolari a unui comision. Din păcate, dintr-un copy-paste eronat, contul femeii a fost introdus atât la destinatar, cât și în câmpul cu suma de plată. Între timp, cazul a ajuns la Curtea Supremă din Victoria, iar în februarie, Foris GFS – reprezentantul din Australia al Crypto.com a obținut înghețarea contului Commonwealth Bank al lui Manivel. Până atunci, însă, banii au fost deja transferați în alte conturi, înghețate și acestea.

Mai complicată este însă ”înghețarea” unei case cu patru dormitoare din Craigieburn, în nordul orașului Melbourne, pe care femeia a cheltuit 1,35 milioane de dolari. Proprietatea a fost apoi transferată pe numele surorii lui Manivel, Thilagavathy Gangadory. Înghețarea activelor surorii este semnificativ mai complicată pentru că ea trăiește în Malaezia. Avocații lui Manivel au informat Crypto.com că Gangadory „căuta consiliere juridică”, a aflat instanța.

La momentul de față, există o decizie în lipsă a tribunalului care o obligă pe Gangadory să vândă proprietatea cât mai curând posibil, iar banii să revină în contul Crypto.com, împreună cu dobânda în valoarea de 27.369,64 de dolari.