31 aug. 2022 | 08:02

O femeie a primit din greșeală 10,5 milioane de dolari în cont. Ce s-a întâmplat abia după 7 luni

Diverse
O femeie a primit din greșeală 10,5 milioane de dolari în cont. Ce s-a întâmplat abia după 7 luni
Lucrurile se complică și mai mult

În ultimii ani,  nu a trecut o săptămână fără ca cineva să nu vorbească, sau să audă de criptomonede. Mulți au ajuns să facă milioane din vânzarea acestora. Și este adevărat. Câteva nume mari au ieșit să sărbătorească investiția lor în criptomonede, unele bine cunoscute, altele departe de radar. Dar, având în vedere că nimeni nu e perfect, o companie de criptomonede a făcut un transfer greșit. O femeie a primit din greșeală 10,5 milioane de dolari în cont, totul fiind descoperit la 7 luni de la transfer.

Mirajul criptomonedelor și riscurile lor

În 2020, conform datelor de la acea vreme, existau peste 5.300 de criptomonede. Pentru a pune acest lucru la scară, în lume există aproximativ 6.000 de companii cotate la bursă. Criptomoneda originală, bitcoin, există doar de peste 11 ani. Dacă e să ne luăm după date, în medie, o nouă criptomonedă a fost inventată și „oferită inițial” de aproximativ 1,1/3 ori pe zi.

Aceste oferte sunt realizate aproape în mod universal în afara Statelor Unite. Nu pentru că este greu să produci ceva de valoare sau din cauza costurilor, ci din cauza razei de acțiune a autorităților de aplicare a legii privind valorile mobiliare.

SEC are competența de a reglementa valorile mobiliare oferite în Statele Unite. Dar autoritatea sa se termină la graniță. Astfel, în timp ce SEC poate efectua o diligență adecvată și poate preveni cele mai flagrante fraude asupra cetățenilor americani, majoritatea ofertelor de criptomonede sunt oferite în afara Statelor Unite pentru a evita reglementarea menționată.

SEC, sau Comisia pentru Valori Mobiliare și Bursă, supraveghează bursele de valori mobiliare, brokerii și dealerii de valori mobiliare, consilierii de investiții și fondurile mutuale, în efortul de a promova tranzacțiile corecte, de a dezvălui informații importante despre piață și de a preveni frauda.

Există deja rapoarte despre milionari în criptomonede. Cu toate astea, există adesea mult mai puține victime raportate ale fraudei ICO. Monedele false sunt oferite de infractori de peste hotare unui public neîncrezător prin intermediul unor burse de monede nereglementate sau străine.

Manipularea prețului Cripto

În timp ce mulți încă se îndreaptă spre ICO-uri, monedele existente sunt, de asemenea, slab tranzacționate. Pentru a explica, un titlu de valoare slab tranzacționat este o investiție neobișnuită sau nepopulară.

Criptomonedele atrag o atenție semnificativă. În același timp, capitalizarea totală a pieței lor este estimată la aproximativ 210 miliarde de dolari. Deși pare mult, numai acțiunile Apple se tranzacționează zilnic cu peste 15 miliarde de dolari și valorează 2,14 trilioane de dolari.

Pur și simplu, criptomonedele nu sunt tranzacționate frecvent în comparație cu alte titluri de valoare publice. Ca atare, sunt propice pentru manipularea prețurilor. Și mai uimitor este faptul că aceasta este o problemă bine cunoscută. Mai multe companii oferă abonaților plătitori opțiunea de a participa la manipulare.

Ironia este că acești abonați nu numai că vor deveni rapid ei înșiși victime ale manipulării dacă nu sunt rapid pe trăgaci, dar și că plătesc infractori pentru a-i jefui. Atunci când un „analist de investiții” nereglementat prezintă o investiție, este aproape sigur că a cumpărat deja o mare parte din ea.

Apoi publică în mod public sau prin intermediul acestor abonamente plătite, că această investiție va exploda în scurt timp. Prin asta, analiștii ademenesc apoi un public neștiutor să cumpere investiția.

Creșterea bruscă a cererii duce la creșterea prețului. Ulterior, orchestratorii își vând pur și simplu poziția. Făcând asta, distrug cererea de titluri de valoare și fac investiția inutilă sau aproape inutilă. Motivul este că, toți ceilalți văd că prețul a scăzut brusc și încearcă să își vândă propriile poziții.

Vezși și: Avertisment din UE pentru românii cu criptomonede: „Riscați să pierdeți tot!” Detalii șocante

O companie cripto face o greșeală. O femeie a primit din greșeală 10,5 milioane de dolari în cont

Dacă ai aproape 11 milioane de dolari în cont și nimeni nu a fost prin preajmă pentru a infirma sau contesta tranzacția, evident accidentală, a existat vreodată cu adevărat?

În cazul lui Thevamanogari Manivel, această ipoteză s-a concretizat după ce Crypto.com, bursa de criptomonede cu sediul în Singapore, i-a trimis accidental 10,5 milioane de dolari în cont, în timp ce încerca să emită o rambursare de 100 de dolari.

Potrivit 7News, un post de știri local australian, gafa a avut loc în mai 2021. A fost descoperită abia șapte luni mai târziu. Atunci compania a dat peste ceea ce trebuie să fi fost o gaură evidentă în bilanțul său în timpul unui audit de sfârșit de an, în decembrie 2021.

Pentru a nu lăsa oportunitatea să se irosească, Manivel a mutat infuzia de bani într-un cont comun cu sora sa, Thilagavathy Gangadory, folosind 1,35 milioane de dolari pentru a achiziționa o proprietate cu cinci dormitoare într-o suburbie din Melbourne.

În consecință, Crypto.com a intentat un proces la Curtea Supremă din Victorian împotriva lui Manivel și a surorii sale, instanța considerând în luna mai că banii ar trebui să fie returnați.

Lucrurile se complică și mai mult

O parte din fonduri au fost deja folosite pentru un imobil. Așa se face că, Manivel a fost obligată să vândă casa și să returneze tot ce se obține înapoi către companie. Transferul accidental a fost inițiat după ce un angajat a fost un pic prea liberal cu numărul de zecimale folosite.

Pe la sfârșitul anului trecut, și până la Super Bowl din februarie, Crypto.com a început să își extindă utilizarea reclamelor cu celebrități. Face parte dintr-o inițiativă de marketing global de 100 de milioane de dolari.

Nu este clară suma exactă pe care Matt Damon, și alții, au câștigat-o pentru a deveni fețele Crypto. Cu toate astea, nu ar fi aberant să spunem că această compensație este mai mică decât suma primită de Manivel.

Potrivit Watcher News, Gangadory nu s-a prezentat în instanță, iar absența ei a fost luată ca un semn de recunoaștere, în documentul de judecată menționându-se că „efectul neprezentării este că afirmațiile din declarația de revendicare sunt considerate ca fiind admise”. Cazul se va întoarce în instanță în octombrie.

Parteneri
Cine ar fi omul din spatele lui Călin Georgescu de pe Tik Tok. Bărbatul ar fi plătit sume impresionante pentru influenceri
Redactia.ro
Din ce țară este, de fapt, patronul TikTok, platforma unde Călin Georgescu s-a promovat intens. Care este unul din primele clipuri cu care i-a cucerit pe români
Click.ro
Alegeri parlamentare 2024: Listele cu toți candidați înscriși, din fiecare județ, în cursa pentru Senat și Camera Deputaților
Digi24
Imagini cu Mihaela Prigoană! Văduva afaceristului este cu mult mai tânără decât el FOTO
Vocea.biz
Fiica unei vedete, surprinsă în ipostaze afectuoase cu o colegă. Imaginile s-au viralizat / FOTO
Unica.ro
Horoscopul lunii decembrie 2024. Mercur retrograd în Săgetător
EVZ.ro
Cine este Călin Georgescu, candidat independent la Alegerile Prezidențiale 2024. Toate informațiile despre cariera și familia lui
Spynews
A murit o somitate a României. S-a stins imediat după alegeri. Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Capital.ro
Cum arată apartamentul în care locuiește Maurice Munteanu. Canapeaua din living costă 8.000 de euro, iar masa e 4.000 de euro. Cât a costat locuința plină de stil
Avantaje
DOLIU în ROMÂNIA! A MURIT FOSTUL PREȘEDINTE...
Mediaflux
Cine este Călin Georgescu, candidat independent la Alegerile Prezidențiale 2024. Toate informațiile despre cariera și familia lui
Spynews.ro
Două alimente consumate zilnic de români s-au dovedit a fi cancerigene
Realitatea.net
Cine este Cosmin Georgescu, fiul lui Călin Georgescu. Tânărul a fost coleg de cameră și prieten cu „regele banilor” Novak Djokovic
Antena 1
Este Călin Georgescu mason? Ce a răspuns la întrebarea: Sunteți mason?
Shtiu.ro