31 aug. 2022 | 16:04

Avertismentul poliției pentru investitori: ar trebui să-și ia măsuri de precauție înainte de a depune bani în platformele financiare descentralizate

ACTUALITATE
Avertismentul poliției pentru investitori: ar trebui să-și ia măsuri de precauție înainte de a depune bani în platformele financiare descentralizate

Aproape 97% din toate hackurile criptografice din 2022 au implicat platforme DeFi. Iată cum să depui bani și cum să-i protejezi.

Infractorii cibernetici exploatează din ce în ce mai mult defectele de securitate pentru a fura criptomonede, potrivit Biroului Federal de Investigații. Într-un raport publicat recent, agenția a avertizat investitorii cu privire la o creștere semnificativă a atacurilor care vizează platformele financiare descentralizate.

Între ianuarie și martie a acestui an, hackerii au furat criptomonede în valoare de 1,3 miliarde de dolari, aproape 97% din acești bani provenind de la platformele DeFi, a spus FBI, citând date de la Chainalysis. Aceasta este o creștere atât față de 2021, cât și față de 2020.

Cum să investești bani cu cap

Agenția a văzut infractorii utilizând o varietate de metode pentru a acoperi platformele DeFi. Spre exemplu, hackerii au folosit un așa-numit atac de împrumut flash pentru a fura criptomonede în valoare de aproximativ 3 milioane de dolari. Într-un atac separat care vizează o vulnerabilitate de verificare a semnăturii în token bridge-ul unei platforme, infractorii cibernetici au câștigat 320 de milioane de dolari.

Multe dintre cele mai prolifice hack-uri din ultimele luni se încadrează în aceste categorii de atacuri. De exemplu, cel mai mare furt criptografic văzut vreodată al Grupului Lazarus, un colectiv de hacking sponsorizat de statul nord-coreean, a țintit Axie Infinity. Se pare că grupul a exploatat o “ușă din spate” într-un nod Remote Procedure Call de la creatorul Axie, Sky Mavis, pentru a falsifica retrageri false folosind chei private compromise. Mai recent, un hacking „free-for-all” i-a văzut pe utilizatorii Nomad să piardă criptografii în valoare de 200 de milioane de dolari din cauza unei configurări greșite.

Așadar, FBI recomandă investitorilor să-și ia câteva măsuri de precauție înainte de a-și risca banii cu o platformă DeFi. Astfel, ar trebui să cercetați platforma în care doriți să investiți, precum și detaliile contractului inteligent pe care îl folosesc. În plus, puneți bani doar pentru o firmă sau o companie care a plătit pentru audituri independente de cod. De asemenea, evitați fondurile de investiții cu intervale de timp extrem de limitate.

„Infractorii cibernetici caută să profite de interesul crescut al investitorilor pentru criptomonede, precum și de complexitatea funcționalității cross-chain și a naturii open source a platformelor DeFi”, a spus FBI.

„Investitorii ar trebui să ia propriile decizii de investiții pe baza obiectivelor lor financiare și a resurselor financiare și, dacă au vreo îndoială, ar trebui să solicite sfatul unui consilier financiar autorizat”.