Rabla Electrocasnice 2021: unde au ajuns cele mai multe vouchere, ce încasări au fost

Rabla Electrocasnice 2021: unde au ajuns cele mai multe vouchere, ce încasări au fost

Voucherele pentru Rabla Electrocasnice 2021 s-au dat ca pâinea caldă. Iată care a fost retailerul unde au mers oamenii cu acestea.

Altex a fost lider la încasările voucherelor. Aici au ajuns peste 44% dintre voucherele utilizate de români în cea de-a doua sesiune a programului Rabla pentru Electrcasnice.

eMag a avut cam aceleași rezultate la programul Rabla pentru Electrocasnice 2021, iar împreună au primit de la clienți, spre decontare, peste 52.700 de vouchere.

În a doua sesiune au fost cheltuiți 22,4 milioane de lei, adică aproximativ 66% din suma totală alocată. Au rămas necheltuiți 11,5 milioane de lei.

Altex, lider la Rabla Electrocasnice 2021

Retailerii înscriși în program au avut reale oportunități de a-și crește vânzările. Valoarea totală a voucherelor acordate a fost de 34 de milioane de lei. În total, au fost validate aproximativ 89.600 de vouchere, dintre care au fost utilizate aproximaativ  60.000 vouchere în valoare de aproximativ 22,4 milioane de lei. Asta reprezintă 65,9% din suma alocată.

Astfel, dintre voucherele utilizate, 44,3% au ajuns la liderul pieței electroIT din Româmia, Altex, iar alte 43,5%, la eMAG. Flanco, al doilea retailer electroIT după cifra de afaceri, a atras doar 3.800 de vouchere.

Mai mult, cei de la Altex și Mediagalaxy au anunțat un program prin care să ajute populația, prin intermediul consilierilor din magazine. Aceștia s-au documentat pentru a te putea ajuta să urmezi toate procedurile necesare cu scopul de a te înscrie pe platforma AFM și de a obține tichetele de reducere.

În contextul în care există magazine Altex sau Mediagalaxy în majoritatea orașelor din România, inițiativa comerciantului a fost una lăudabilă.

”Încurajăm toţi clienţii să profite atât de programele naţionale, cât şi de ofertele retailerilor, pentru a-şi reînnoi tehnologia. Produsele noi oferă beneficii suplimentare, confort sporit şi, în cele mai multe cazuri, un consum scăzut de energie. Asta înseamnă costuri mai mici la facturi şi este un aspect extrem de important în actualul context”, a afirmat Edvin Abdulachim, director comercial Altex România.

În cadrul primei etape, românii au putut genera vouchere pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase, frigidere sau congelatoare.

În teorie, românii au la dispoziție programul Rabla Electrocasnice 2021 pentru a-și moderniza aparatura din casă. În practică, trebuie să fii destul de acomodat cu internetul și să te descurci în a-ți crea conturi online pentru a profita de acest mecanism.

Citește și: