Rabla Electrocasnice 2021 – începe o nouă etapă, de astăzi: cât de mari sunt tichetele, la ce

Rabla Electrocasnice 2021 - începe o nouă etapă, de astăzi: cât de mari sunt tichetele, la ce

Prima parte a programului Rabla Electrocasnice 2021 începe astăzi, de la ora 10:00. Doritorii vor putea obține vouchere pentru a-și achiziționa electrocasnice noi, în schimbul predării celor vechi.

Etapa curentă începe vineri, 26 noiembrie, și se va încheia în data de 2 decembrie a anului curent. În cadrul acesteia, românii vor putea obține vouchere de 400 lei, în schimbul electrocasnicelor vechi, deținute în locuințe. Cu aceste vouchere, aceștia vor putea să-și achiziționeze altele noi, din magazinele de profil, conform ofertelor acestora.

Ce poți da la schimb în prima parte a programului Rabla Electrocasnice 2021

În cadrul primei etape, românii vor putea genera vouchere pentru mașini de spălat rufe, mașini de spălat vase, frigidere sau congelatoare.

Cei interesați vor trebui să intre în contul de utilizator creat și să-și genereze voucherul aferent categoriei în care este inclus produsul electrocasnic vizat.

Valoarea voucherului este una standard, de 400 de lei, și se aplică pentru maşini de spălat rufe, inclusiv pentru uscătoarele care au cel puţin noua clasa energetică C. De asemenea, în program sunt incluse și mașinile de spălat care au cel puțin clasa D, însă și frigiderele, combinele frigorifice și congelatoarele incluse în clasa energetică E.

Bugetul total alocat etapei în curs este de 14 milioane de lei.

Românii vor avea timp la dispoziție să genereze voucherele până în data de 2 decembrie, ora 23:59.

În ziua imediat următoare se va da startul etapei a doua, unde oamenii își vor putea genera vouchere pentru laptopuri, tablete sau televizoare. Această etapă se va încheia pe 9 decembrie, la ora 23:59.

A treia etapă va debuta pe 10 decembrie și va include aparatele de aer condiționat, uscătoarele de rufe, însă și aspiratoarele.

Prin acordarea acestor vouchere, în programul Rabla Electrocasnice 2021, autoritățile române se asigură că pun o cărămidă la temelia reducerii poluării din țara noastră, urmând directivele Comisiei Europene, în ceea ce privește protejarea mediului.

Programul Rabla Electrocasnice 2021 este derulat de Ministerul Mediului, prin intermediul Administraţiei Fondului pentru Mediu.

 

Citește și: