10 dec. 2021 | 07:39

Rabla Electrocasnice 2021 – azi începe ultima etapă: ce poți cumpăra, cum pui mâna pe vouchere

ACTUALITATE
Rabla Electrocasnice 2021 - azi începe ultima etapă: ce poți cumpăra, cum pui mâna pe vouchere

Voucherele pentru Rabla Electrocasnice 2021 se dau ca pâinea caldă. Din acest motiv, este foarte important să știi că azi începe ultima etapă din acest an și, ca de fiecare dată, nu va dura mult epuizarea fondurilor.

Dacă nu ți-ai făcut cont pe în aplicația online a oficialilor Administrației Fondului pentru Mediu, merită să ai în vedere că poți genera vouchere pentru aparate de aer condiționat, uscătoare de rufe și aspiratoare.

Bugetul alocat acestei etape este de 6 milioane de lei. Voucherele se pot genera până pe 16 decembrie 2021, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului alocat acestei etape. În anterioarele etape, voucherele s-au epuizat în 5 și respectiv 11 minute de la începerea campaniei de generarea voucherelor.

Rabla Electrocasnice 2021 – ce își doresc autoritățile

Mulți români își doresc atât de mult să profite de oferte, încât se chinuie să obțină voucherele, doar pentru a nu le mai folosi mai târziu în scopul în care au fost create.

Având în vedere că în ediția precedentă, în etapele de selectare a voucherelor, bugetul a fost rezervat integral, ulterior fiind utilizate doar 55% din voucherele rezervate și ținând seama de faptul că bugetul alocat este limitat, vă rugăm să generați vouchere doar dacă aveți intenția de a le utiliza pentru achiziționarea electrocasnicelor selectate”, anunță AFM.
Voucherele sunt destul de generoase:
  • 400 de lei pentru aparate de aer condiționat, inclusiv aparate de aer condiționat portabile, cu eficiență energetică la răcire cel puțin A++;
  • 400 lei pentru uscătoare de rufe cu eficiență energetică cel puțin A++;
  • 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

La fel ca în trecut, este foarte important de reținut că finanțarea nu poate depăși 50% din valoarea echipamentelor comercializate prin program. De asemenea, voucherul este nominal și netransmisibil. În plus, când mergi să-ți achiziționezi noul aparat, trebuie să predai unul uzat din aceeași categorie, respectiv frigidere/combine frigorifice/lăzi frigorifice/ congelatoare, categoria aparate de aer condiţionat/aparate de aer condiţionat portabile, categoria maşini de spălat vase, categoria maşini de spălat rufe, categoria uscătoare de rufe, categoria aspiratoare şi categoria televizoare.

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele