Oferta de muncă disponibilă în România, în această perioadă: cine angajează

Oferta de muncă disponibilă în România, în această perioadă: cine angajează

Există numeroase posturi vacante în această perioadă, pe piața muncii din România. Printre aceste oferte de muncă, putem menționa postul de coordonator de linie de asamblare, care are calificare de lăcătuş mecanic şi cel puţin doi ani experienţă relevantă. Acest job este, spre exemplu, ofertat cu salariu net de 3.800 de lei.

De asemenea, se caută măcelari cu cel puţin doi ani experienţă în domeniu, pe venituri cuprinse între 3.800 de lei şi 4.200 de lei net lunar. Mai mult, oamenii cu minimum doi ani experienţă în asamblări mecanice ar putea fi angajaţi pe un salariu de 3.500 de lei „în mână”.

Oferte de muncă în România

Pe de altă parte, oferta de angajare pentru cei cu studii superioare vizează inginerii proiectanţi de instalaţii electrice, ofertaţi cu salarii nete de 7.500 de lei lunar, economiştii cu cel puţin un an experienţă în contabilitate – angajaţi pe salariu de 3.500 de lei net lunar, dar şi operatorii service centrale termice – recrutaţi pe salariu de la 4.500 de lei net pe lună.

Mai mult, se fac angajări remote, deși restricțiile s-au relaxat, iar lumea poate reveni la birou. În primele luni ale anului, angajatorii au publicat peste 118.000 de oferte de muncă, cu 59% mai multe față de primul trimestru de anul trecut și cu 26% în creștere față de T4/2021.

În plus, 3,5% dintre locurile de muncă noi postate în luna martie au fost dedicate cetățenilor ucraineni. Cele mai multe joburi noi au fost scoase în retail, prestări servicii, call center/BPO, producție și industria alimentară.

De când s-au ridicat restricțiile, este nevoie de personal, mai ales în domeniile care nu au funcționat până acum la capacitate maximă sau care au fost limitate ori blocate de condițiile pandemice. În acest sens, se fac angajări masive în turism care, în luna martie, a urcat pe locul tre la oferta de joburi, de pe locul 8, pe care se situa în luna anterioară. În martie 2022 acest sector a avut deschise peste 4.700 de locuri de muncă noi.

Citește și: