Dacă vrei să te angajezi, acum e momentul: sute de mii de oferte de muncă, unde îți depui CV-ul

Dacă vrei să te angajezi, acum e momentul: sute de mii de oferte de muncă, unde îți depui CV-ul

Se fac angajări remote, deși restricțiile s-au relaxat, iar lumea poate reveni la birou. În primele luni ale anului, angajatorii au publicat peste 118.000 de oferte de muncă, cu 59% mai multe față de primul trimestru de anul trecut și cu 26% în creștere față de T4/2021.

Mai mult, 3,5% dintre locurile de muncă noi postate în luna martie au fost dedicate cetățenilor ucraineni. Cele mai multe joburi noi au fost scoase în retail, prestări servicii, call center/BPO, producție și industria alimentară.

De când s-au ridicat restricțiile, este nevoie de personal, mai ales în domeniile care nu au funcționat până acum la capacitate maximă sau care au fost limitate ori blocate de condițiile pandemice. În acest sens, se fac angajări masive în turism care, în luna martie, a urcat pe locul tre la oferta de joburi, de pe locul 8, pe care se situa în luna anterioară. În martie 2022 acest sector a avut deschise peste 4.700 de locuri de muncă noi.

Locuri de muncă în remote

„Eliminarea restricțiilor a adus cu sine revenirea în forță a unor domenii care, timp de doi ani, nu au funcționat la capacitate normală, cum e cazul Turismului, iar acest lucru se reflectă în oferta impresionantă de joburi noi din aceste sectoare. În același timp, pregătirea pentru sezonul estival contribuie și ea la o creștere spectaculoasă a numărului de joburi pe multe domenii de activitate, de la Servicii și Transporturi, la Industria alimentară”, spune Bogdan Badea, CEO eJobs România, citat de Profit.ro.

Ce e interesant e că după doi ani de pandemie, e prima oară când oferta de joburi remote se echilibrează cu cererea candidaților pentru acestea: până în luna martie, procentul aplicărilor la joburile care pot fi făcute de acasă era dublu față de oferta de astfel de joburi (aproximativ 12% versus 6%). Astfel, de luna trecută, este prima oară când cele două se echilibrează aproape perfect.

Se caută joburile remote. Acestea au reprezentat în luna martie 11,9% din oferta totală de locuri de muncă, în timp ce aplicările pentru acest tip de joburi au fost 12,3% din numărul total de aplicări ale lunii trecute.

Citește și: