Imagini din culise: cum au fost realizate câteva dintre filmele pe care le iubim

Imagini din culise: cum au fost realizate câteva dintre filmele pe care le iubim

Motto-ul Netflix & chill a cucerit lumea în aceste zile.

Dar cine se plânge?

Nu este cel mai rău mod de a te relaxa după o zi de muncă, iar după un film foarte bun, oamenii se întreabă uneori cum fac acei oameni de la Hollywood totul atât de credibil.

Ce se întâmplă în culise și în afara ecranelor?

inapoi in viitor

Înapoi în viitor (1985)

Un clasic, ca nimeni altul. Înapoi în viitor le-a adus fanilor un concept complet nou de mașină a timpului, ușor ca și modernizarea unui DeLorean cu un condensator de flux. Mașina a necesitat doar 1,21 gigawați de putere pentru a parcurge 141 de km/oră, iar apoi, voila – călătorie în timp.

Marty dorea să călătorească înapoi în timp, dar și-a dat seama că trebuie să se și întoarcă înapoi cumva. Asta însemna să-și găsească părinții adolescenți și să-i facă să se îndrăgostească. A trebuit să-și recreeze propria existență pentru a se putea întoarce în prezent! Cum a creat studioul această recuzită esențială?

inapoi in viitor

Dragă, am micșorat DeLoreanul!

În viața reală, desigur, mașina nu avea niciuna dintre aceste caracteristici inedite. Tehnologia nu exista în anii 1980 și cu siguranță nu există astăzi! Universal Studios și-a pus la lucru departamentul de efecte speciale care a găsit o soluție alternativă.

Echipa a creat trei mașini ale timpului DeLorean diferite pentru film: dimensiuni diferite, pentru scene diferite! Pentru marea evadare cu trenul, au fost combinate o versiune mică a mașinii și o machetă de tren. Dar modelul mai mare, cunoscut sub numele de mașina Hero, a fost folosită pentru cea mai mare parte a filmului. Astăzi, acel vehicul este expus la Muzeul Automobilului LA Petersen!

harry potter

Seria Harry Potter (2001-2011)

Lumea lui Harry Potter este plină de poțiuni, vrăji și câteva relații foarte complicate. În cărți și filme, lupta lui Dumbledore împotriva Lordului Voldemort a reprezentat binele împotriva răului. Și a fost destul de contrastant!

Voldemort a apărut în persoană și în flashback-uri și a fost întotdeauna amenințător și răutăcios. În ciuda faptului că nici el nu avea sângele pur a cerut totuși ca sângele pur să domine întreaga lume a vrăjitorilor. Cine l-a jucat mai exact pe liderul Devoratorilor Morții? Cu siguranță, un tip sinistru!

harry potter

În secret prieteni

De fapt, actorii au capacitatea de a pretinde a fi cineva care nu sunt. În acest caz, Michael Gambon și Ralph Fiennes făceau amândoi exact asta!

Doi actori geniali care au avut o conversație grozavă nu a fost nimic surprinzător pe platoul de filmare. Fanii ar trebui să știe că, deși Lordul Voldemort a vrut să-l omoare pe Dumbledore, munca a fost lăsată la birou. În culise, nimeni nu făcea vrăji letale. Doar o conversație grozavă  între tipi doi britanici care navighează Hollywood-ul!

it

It (1990)

Din nou, un proiect ciudat din partea lui Stephen King. Ce e cu tipul ăsta, oricum? Cu romanul său din 1986 „It” și  prin personajul Pennywise, a reușit de unul singur să transforme clovnii în cele mai înfricoșătoare creaturi din istoria genului horror!

Pennywise a fost interpretat pentru prima dată de Tim Curry în adaptarea din 1990, întotdeauna excelent în interpretarea unor tipi cu adevărat înfricoșători. Clovnul a văzut o renaștere recentă în 2017 cu un nou film și pare să zăbovească cu adevărat în mintea publicului. Cum a reușit echipa să-l facă să arate atât de groaznic și de neuitat?

it

Vrei un balon?

Tim Curry a spus că transformarea lui a durat trei ore pe scaunul de machiaj! Deși poate părea mult efectul a fost proporțional. Potrivit artistului de machiaj, „în primele cinci zile de filmare, nu a existat o zi în care fața să fie la fel, pentru că au evoluat lucruri mărunte, cum ar fi forma gurii sau sprâncenele. Și sprâncenele sunt de fapt cel mai greu lucru de realizat.” În cele din urmă, au făcut-o.

Și clovnii nu au mai fost niciodată la fel!

lotr

Stăpânul Inelelor (2001–2003)

Amplasat în Middle Earth, filmele LOTR au învățat publicul multe despre hobbiți. Și spiriduși și troli!

În acea încercare de a distruge Inelul, a fost nevoie de diferite peisaje.

În viața reală, regizorul Peter Jackson trebuie să găsească un loc pentru filmări pe o perioadă lungă de timp care să reflecte cu adevărat cărțile. O sarcină ușoară nu avea niciodată cum să fie! Unde și-a petrecut timpul distribuția?

lotr

Scurtătură către Mordor

Filmările principale au avut loc într-o țară foarte îndepărtată: Noua Zeelandă, unde sunt mai multe oi decât oameni! Multe locații au fost folosite în parcuri naționale și zone de conservare. Și nu toate au fost ușor de atins!

Peste 150 de locații diferite au făcut parte din această serie de filme de 10 ore. Uneori, elicopterele trebuiau folosite pentru a ajunge în cele mai frumoase locuri! Din păcate, nu a existat o modalitate simplă de a ajunge la Muntele Doom. Dar a meritat, cu 17 Oscaruri combinate pentru toate trei!

titanic

Titanic (1997)

Încă deținător al recordului Oscar până în ziua de azi, Titanic-ul lui James Cameron a fost o afacere destul de mare când a apărut. Nava care s-a scufundat a primit cu adevărat o nouă viață în 1997, iar actoria de calitate superioară a fost doar o parte a poveștii.

Da, toată lumea s-a legat spiritual deRose. Inima ei va merge mai departe, pentru totdeauna în istoria filmului. Cum a reușit actrița Kate Winslet să cadă de pe o navă uriașă și să trăiască pentru a spune povestea? În timpul evenimentului real, cu siguranță nu a fost cazul. Cu siguranță, puțină magie de la Hollywood a redus distanța!

titanic

Sari, sari

Răspunsul este munca în echipa. Cu toți erau aliniați pentru a asigura siguranța, covorașele și un echipaj de urgență erau în așteptare, astfel încât nu au existat momente reale de prăbușire în abis.

Vederea realității din culise ar putea elimina o parte din magie, dar interpretarea lui Kate Winslet a fost mai mult decât suficientă pentru a face din film o legendă. Se pare că Claire Danes a refuzat rolul emblematic, pe vremuri. Dar e bine că a făcut-o!

Fanii sunt de acord: nimeni nu ar fi putut atârna la fel de bine ca Kate.

star wars

Războiul Stelelor: Episodul IV – O nouă speranță (1977)

C-3PO a înțeles mai mult decât oricine că petrecerea timpului în compania unor Jedi poate fi obositoare. Dar, din fericire, era un robot!

Luke Skywalker a fost un pilot îngâmfat la începutul seriei și poate avea nevoie de un droid care să-l tempereze, așa apare C-3PO în toată gloria lui de aur. Cinefilii îl iubesc șiastăzi! Dar cum a creat echipa de efecte speciale acest personaj?

star wars

Uite paiul

Anthony Daniels este actorul care a jucat rolul robotului politicos. Costumul lui original a fost șlefuit, astfel încât metalul să nu reflecte prea multă lumină. Ar putea distrage atenția, altfel!

Totul a fost despre acel dialog cu droizii. Începând cu premiera din 1977, actorul și-a împrumutat vocea emblematică diverselor materiale promoționale. Când Star Tours s-a deschis la Disneyland Paris, el a înregistrat în franceză! Nu e rău, pentru un om de tablă din Tatooine.

inception

Inception (2010)

Inception nu ar fi putut fi o afacere mai mare, în 2010. Combinația dintre science fiction și acțiune în interiorul straturilor de vise lucide a fost confuză. Dar a fost și intrigant!

Regizorul Christopher Nolan știa că vrea să dezvăluie subconștientul personajelor sale. Cu un buget generos de 160 de milioane de dolari, existau o mulțime de opțiuni moderne. Ar fi luat calea ușoară și le-ar spune celor de la computer să anime totul?

inception

Numai pe jumătate fals

Dimpotrivă, cel puțin pentru secvențele de vis, Christopher Nolan a folosit efecte practice acolo unde a putut. Care a fost metoda din spatele nebuniei?

„Întotdeauna este foarte important pentru mine să fac cât mai mult posibil în camera, iar apoi, dacă este necesar, grafica pe computer este foarte utilă pentru a construi sau a îmbunătăți ceea ce ai realizat fizic”, a declarat regizorul.

Cu o planificare atentă, viziunea lui ideală a fost atinsă: decorurile cu unghiuri ciudate au fost combinate cu CGI pentru a crea scene uluitoare!

forrest gump

Forrest Gump (1994)

Milioane de oameni sunt de acord că Forrest Gump este filmul perfect. Comedia-dramă unică este aproape greu de clasificat într-un gen, iar publicul încă râde și plânge când revăd acest clasic.

Tom Hanks, Gary Sinise și Sally Field au jucat toți un rol în realizarea acestui film atât de magic pe cât a fost. Actoria lor a fost pe măsură! Dar unele părți ale poveștii nu au putut fi jucate. Era nevoie și de efecte speciale! De exemplu, cum a făcut echipa să pară atât de reale rănile din războiul din Vietnam – fără a răni un suflet?

forrest gump

Picioarele locotenentului Dan

Pentru locotenentul Dan Taylor, Vietnam însemna handicap permanent. Când personajul a fost scris să-și piardă ambele picioare, tehnicienii de studio s-au apucat de treabă. Cum au obținut rezultatul impresionant, încă din anii 90?

Îndepărtarea picioarelor lui Gary Sinise de pe ecran a fost realizată prin acoperirea lor cu un material albastru. Echipa de animație a reușit să șteargă tot albastrul. Printre multe alte premii, Forrest Gump a câștigat cele mai bune efecte vizuale și cel mai bun montaj de film la Oscar. Nu este greu de înțeles de ce!

matrix

The Matrix (1999)

Aproape toată lumea își amintește de filmul emblematic Matrix, în care Neo își dă seama că lumea în care trăiește este de fapt dominată de mașini.

Asta începe o plimbare sălbatică, nebună și plină de acțiune!

matrix

A cui este fața de fapt?

Probabil cel mai esențial personaj din film este Hugo Weaving, care este un agent care se poate multiplica pentru a prelua alți agenți.

Această imagine arată cât de detaliat a fost procesul de reproducere a măștilor.

guardians

Gardienii Galaxiei (2014)

Guardian of the Galaxy este filmul MCU care a atras o mulțime de fani prin reacțiile grozave, dialogul haios, coloană sonoră minunată a anilor 80 și, fără îndoială, o distribuție uimitoare!

Acestea fiind spuse, atunci când distribuția nu salvează galaxia, se distrează în multe moduri diferite.

guardians

O odihnă în familie

În mod clar, Kurt Russel, care l-a portretizat pe Ego, are mare nevoie de un pui de somn!

De asemenea, extratereștrii, super-eroii și semi-zeii creează extrem de multă dependență pentru public!

batman

Dark Knight Rises (2012)

Poate că în lumea reală, actorul britanic Tom Hardy ar putea fi cuceritor, dar în Dark Knight Rises, personajul său este orice mai puțin atrăgător!

În rolul lui Bane, în cel de-al treilea film al trilogiei Dark Knight Batman, el este un răufăcător, cu masca lui înfricoșătoare și vocea insidioasă. Acesta este un personaj cu adevărat tulburător!

batman

Ultimul Zâmbet

Chiar dacă personajele Batman și Bane sunt inamici de moarte în film, această fotografie arată că Christian Bale și Tom Hardy se distrează foarte bine între filmări!

Să sperăm că Hardy a revenit la vocea lui normală sau, dacă nu a făcut-o, poate asta a provocat râsul!

Citește și:
Etichete: