17 ian. 2022 | 11:55

Titanic ar fi putut să te facă să plângi și mai mult: ce scene au fost tăiate la montaj

ACTUALITATE
Titanic ar fi putut să te facă să plângi și mai mult: ce scene au fost tăiate la montaj

Se poate spune că „Titanic”, regizat de celebrul James Cameron, a marcat o generație întreagă, dacă nu chiar mai multe. Nici criticii nu au rămas indiferenți, la vremea respectivă, plasându-l în topul celor mai apreciate producții cinematografice.

Imediat după succesul de la box office, „Titanic” a încasat 11 premii Oscar, ceea ce i-a asigurat, fără îndoială, nemurirea. Mai mult, filmul a reprezentat propulsarea în carieră a actorilor Leonardo DiCaprio și Kate Winslet, cei doi devenind, ulterior, extrem de apreciați de public.

Ce scene din Titanic au fost tăiate la montaj

Cu toții ne amintim celebra scenă de final a filmului, în care Jack, personajul interpretat de Leonardo DiCaprio, se sacrifică pentru ca Rose (Kate Winslet) să poată supraviețui în apele înghețate ale oceanului. Povestea de dragoste care te face, fără îndoială, să plângi și acum, la 25 de ani de la lansarea celebrului film.

Cu toate astea, puțini sunt cei care știu că, dacă ar fi vrut, James Cameron ar fi putut să te facă să plângi și mai mult.

Conform a ceea ce știm, printre numeroasele scene șterse din Titanic se află și una foarte scurtă, dar extrem de tristă, care ne arată ce s-a întâmplat cu Cora și cu tatăl ei. Din păcate, Cora și tatăl ei nu au reușit să iasă din navă, în acel moment, și au murit, deoarece nici măcar nu au putut ajunge pe punte, scările fiind impracticabile. Odată cu ei, mulți pasageri din clasa a treia și-au găsit sfârșitul.

Titanicul s-a umplut rapid cu apă, iar Cora și tatăl ei s-au înecat. Nu se știe de ce a fost tăiată această scenă, dar chiar și fără ea, Titanic s-a asigurat că publicul va afla că cei doi nu au supraviețuit tragediei, cu toate că a făcut-o într-un mod foarte subtil. Cora și tatăl ei apar, din nou, la sfârșitul filmului, când Rose se reîntâlnește cu Jack, în lumea de apoi. 

Primul meu contact cu presa s-a întâmplă la vârsta de 11 ani, când ziarul călărășean Pământul mi-a oferit ocazia să public în rubrica destinată copiilor. Peste ani, ajungeam la Galați unde ... vezi toate articolele