Ce se întâmplă dacă tastezi codul ’31’ pe telefonul tău. Codul secret care ascunde un truc surprinzător

Ce se întâmplă dacă tastezi codul '31' pe telefonul tău. Codul secret care ascunde un truc surprinzător

Probabil ai mai citit de-a lungul timpului articole în care sunt menționate anumite coduri secrete pe care le folosesc dezvoltatorii telefoanelor mobile drept scurtături în meniul secret. Din această categorie face parte și codul #31#. Interesant este însă ce se întâmplă atunci când tastezi codul?

Codurile secrete din spatele sistemului de operare oferă posibilitatea ca anumite funcții să fie activate sau dezactivate pe telefon, dar facilitează și obținerea unor informații tehnice. Articole din domeniu lasă la aprecierea utilizatorilor dacă să folosească acele coduri sau nu. Este vorba și despre codul #31# care, utilizat pe smartphone-ul tău, ar trebui să fie un truc foarte util.

Multe persoane dețin smartphone-uri destul de performante, însă nu toți utilizatorii le folosesc la o capacitate maximă. Dacă unele persoane le folosesc strict pentru apelurile telefonice, majoritatea dețin un astfel de dispozitiv de cele mai multe ori pentru a interacționa pe social media cu apropiații.

Fiecare dispozitiv are în memoria sa înregistrate anumite coduri secrete, cu ajutorul cărora, dezvoltatorii pot ajunge la niște pași anume în setările avansate pentru a accesa mai rapid meniul, tastând unul dintre aceste coduri. Ele pot dezvălui diferite informații despre telefonul mobil sau facilitează efectuarea unei diagnoze.

sună număr necunoscut

citește și: Cum afli cine te sună cu număr necunoscut, ascuns sau privat pe Android și iPhone

După ce tastezi codul ar trebui să ai parte de o surpriză

Cu toate acestea, codurile pot fi folosite și de către utilizatorii normali, nu doar de către dezvoltatori. Unul dintre ele este codul #31# care poate fi un cod destul de util. Așadar, în momentul în care vrei să apelezi o persoană, însă nu dorești ca acesteia să îi apară numărul tău de telefon, din motive personale de confidențialitate, poți tasta codul #31# înaintea numărului de telefon a persoanei apelate.

În acest mod, persoanei celelalte nu îi va fi afișat numărul tău de telefon. Acest cod funcționează pe orice dispozitiv, indiferent că este un smartphone cu sistem de operare Android, iOS sau un telefon mai vechi, anterior celor smart.

Trebuie menționat faptul că există multe alte coduri similare, așadar trebuie să fii atent ce cod secret utilizezi pe smartphone-ul tău pentru că unele dintre ele pot afecta serios capacitățile acestuia într-un mod ireversibil. Cel mai bine este să te documentezi înainte să folosești un astfel de cod secret.

Citește și: