BlackBerry își vinde brevetele legate de dispozitive mobile: ce se întâmplă cu telefoanele

BlackBerry își vinde brevetele legate de dispozitive mobile: ce se întâmplă cu telefoanele

BlackBerry Ltd a declarat că își va vinde brevetele, în principal cele legate de dispozitive mobile, mesagerie și rețele wireless pentru 600 de milioane de dolari.

BlackBerry a spus că tranzacția cu Catapult IP Innovations Inc nu va afecta utilizarea de către clienți a produselor sau serviciilor sale, potrivit Reuters.

Mișcarea vine la câteva săptămâni după ce compania canadiană BlackBerry Ltd a anunțat că nu mai oferă servicii suport pentru telefoanele sale cu sisteme de operare 7.1, 10 sau PlayBook OS 2.1. Acest lucru înseamnă, practic, sfârșitul pentru aceste dispozitive care, la începutul anilor 2000, erau preferate de directori de companii, politicieni și o mulțime de fani.

BlackBerry vinde brevete pentru 600 de milioane de dolari

BlackBerry, care a decis în 2015 să se transforme într-o companie de software renunțând la producția de smartphone-uri, a precizat că, începând cu data de 4 ianuarie, funcțiile de transfer de date, apeluri telefonice, mesaje text și apeluri de urgență ale telefoanelor sale cu sisteme de operare 7.1, 10 sau PlayBook OS 2.1 nu vor mai funcționa într-un mod „fiabil”.

În schimb, dispozitivele Blackberry mai noi care rulează pe sistemul de operare Android vor continua să funcționeze.

Celebrele telefoane BlackBerry cu tastatura QWERTY  au fost lansate pe piață în anii 2000 și au fost primele dispozitive care au permis utilizatorilor să scrie și să trimită emailuri. Astfel, la acea vreme, deveneau un must-have pentru profesioniștii din mediul de afaceri.

Popularitatea telefoanelor BlackBerry a explodat între 2001 și 2007, când au intrat pe noi piețe de pe întreg globul. Cu toate acestea, supremația BlackBerry a fost subminată de apariția telefoanelor iPhone și a dispozitivelor care rulează pe sistemul de operare Android.

În ultimii ani compania canadiană a decis să se reorienteze spre producția de software de securitate cibernetică și sisteme de operare pentru automobile. Printre celebritățile care au utilizat telefoane BlackBerry se numără și fostul președinte al SUA, Barack Obama, care a făcut valuri în presă în 2016, când i s-a cerut să-și înlocuiască BlackBerry-ul cu un alt smartphone.