Piața imobiliară intră într-o nouă eră: românii vor putea cumpăra apartamente cu monede digitale

Piața imobiliară intră într-o nouă eră: românii vor putea cumpăra apartamente cu monede digitale

Piața imobiliară din România se reinventează și reușește să se adapteze noilor tendințe din lumea financiară. Românii vor avea posibilitatea de a-și achiziționa apartamente, pe care le vor plăti în criptomonede.

Amploarea fenomenului criptomonedelor nu poate fi trecută cu vederea. Capitalizarea globală a monedelor digitale e aproape de pragul de două trilioane de dolari, chiar dacă în ultima săptămână a suferit pierderi, pe fondul inflației, deprecierilor de pe Wall Street și temerilor investiționale.

Tot mai mulți oameni, din toate colțurile lumii, văd în criptomonede fie o alternativă a sistemului bancar tradițional, fie un activ investițional sigur sau un refugiu în fața inflației galopante.

În acest sens, piața imobiliară din România ține pasul cu noua tendință.

Noi oportunități pentru români

În scurt timp, la Sibiu, tranzacțiile imobiliare se vor putea desfășura în criptomonede. Se pare că din partea cumpărătorilor se resimte o dorință puternică în această direcție.

”Clienții cumpărători vin tot mai des cu întrebarea dacă se poate plăti cu criptomonede sau o parte din plată măcar. Majoritatea acestor întrebări vin pentru locuințele noi, pentru că cei care cumpără sunt tineri, și atunci ei sunt mai aplecați către astfel de posibilități sau au criptomonede. Este o posibilitate și o piață care se va dezvolta în curând”, spune Dan Popescu, directorul agenției imobiliare Platinum.

Dezvoltatorii imobiliari din Sibiu sunt deschiși acestei oportunități și unii chiar fac pași și depun eforturi pentru a satisface noile cerințe și exigențe de pe piață, venite din partea celor ce vor să investească în imobiliare, dar plătind în monede digitale.

”Pentru că spre asta se îndreaptă piața, dezvoltatorii din Sibiu sunt deschiși și unii dintre ei chiar au început demersurile pentru a accepta plata cu criptomonede. Pentru asta trebuie luat un cod CAEN special, care este adăugat firmei, pentru a se putea accepta plata. De aici trebuie văzut care este varianta optimă de a scoate banii, trebuie plătite taxe, toate aceste aspecte trebuie clarificate. Dar, această posibilitate de plată ar merge cel mai bine la apartamentele noi, pentru că acestea se vând prin firmă. La cele vechi majoritatea vânzătorilor sunt persoane fizice, dar probabil că și aici se va găsi o soluție pentru acest tip de tranzacție, pentru că piața nu stă pe loc”, spune Dan Popescu.

Citește și: