Ce se întâmplă dacă tastezi codul 0* pe telefonul mobil. Trucul pe care îl știu doar specialiștii

Ce se întâmplă dacă tastezi codul 0* pe telefonul mobil. Trucul pe care îl știu doar specialiștii
Ce se intampla daca tastezi 0 pe telefonul mobil

Nu ne dăm seama, de fapt, cât de multe coduri putem tasta pe telefonul mobil inteligent, care ne pot ajuta să soluționăm anumite probleme. Iată câteva trucuri care promit să-ți facă viața mai ușoară. Deși nu este garantat că aceste coduri funcționează pe toate dispozitivele, cele mai multe site-uri de specialitate susțin că merg.

A tastat codul O* pe telefon și e incredibil ce i-a apărut

Nu ne dăm seama de cât de multe coduri putem tasta pe telefonul nostru mobil până când, de cele mai multe ori, dispozitivul se strică și suntem nevoiți să mergem la service, să-l reparăm. Utilizatorii au descoperit un truc genial, în momentul în care tastezi succesiunea de numere și semne *#0*#.

Înainte de a cumpăra un telefon mobil second-hand, românii se preocupă de starea acestuia. Vor să știe cât de mult a fost folosit și în ce stare se află mobilul. Nimic mai simplu. Tastând codul secret *#0*#, acesta te va ajuta să îți dai seama de starea ecranului mobil și a difuzoarelor telefonului.

Mare atenție, însă, deoarece foarte multe dintre aceste coduri secrete pe care le tastăm în telefon resetează dispozitivul și pot duce la pierderea de date, precum fotografii, videoclipuri și alte fișiere media.

Ce coduri secrete pot fi tastate pe telefonul mobil inteligent

În cazul în care dorești să te „joci” cu mai multe coduri secrete pe telefonul tău mobil, iată câteva succesiuni care îți pot fi de mare folos:

  • #31#număr telefon – acest cod te ajută să îți ascunzi numărul atunci când suni pe cineva.
  • *#06# – afli imediat codul IMEI (International Mobile Equipment Identity), un cod unic al iPhone-ului tău, care este ideal atunci când îți pierzi telefonul sau îți este furat.
  • *#30# – pornește/închide numărul de identificare al dispozitivului tău.
  • *33*# – dezactivează apelurile efectuate. Pentru a opri această funcție, tot ce trebuie să faci este să apeși #33*pin#
  • *3370# – activează codare EFR. Aceasta îmbunătățește calitatea comunicării, dar reduce viața bateriei. Pentru a dezactiva funcția, trebuie să tastezi #3370#.
  • *#5005*7672# – arată numărul unui centru service pentru furnizorul curent.
  • *3001#12345#* – oferă informația de semnal al telefonului în numere.

Desigur, mulți utilizatori s-au plâns de faptul că aceste succesiuni de numere și simboluri nu funcționează pe anumite telefoane mobile. Pe site-urile de specialitate, experții susțin că respectivele coduri funcționează pe majoritatea dispozivitelor inteligente.