Boris Johnson, ieșire la summitul NATO: „Vladimir Putin a depășit linia roșie a barbarismului“

Boris Johnson, ieșire la summitul NATO: „Vladimir Putin a depășit linia roșie a barbarismului“

Premierul britanic Boris Johnson a declarat joi, înainte de summitul extraordinar al NATO la Bruxelles, că președintele rus Vladimir Putin a depășit deja „linia roșie“ în ceea ce privește „barbarismul“, astfel că, potrivit lui, este necesară impunerea de noi restricții economice regimului condus de Putin. Mai multe detalii, în continuare.

Boris Johnson a izbucnit înainte de summitul NATO

„Vladimir Putin a depăşit deja linia roşie a barbarismului“, a afirmat joi premierul britanic Boris Johnson, înainte de summitul exraordinar al NATO de la Bruxelles. Prin urmare, se impun noi sancţiuni economice regimului condus de președintele rus, a subliniat el.

„Cred că realitatea este că Vladimir Putin a depăşit deja linia roşie a barbarismului şi cred că acum depinde de NATO să ia în considerare, împreună, îngrozitoarea criză din Ucraina, îngrozitoarea suferinţă a oamenilor din Ucraina şi să vedem ce putem face mai mult să-i ajutăm pe oamenii din Ucraina să se apere, să vedem ce putem face mai mult pentru a intensifica sancţiunile economice în jurul regimului lui Putin.

Acestea vor fi unele dintre lucrurile pe care le vom discuta“, a declarat prim-ministrul Marii Britanii.

Declarațiile lui Boris Johnson vin după ce Rusia bombardează deja de patru săptămâni orașele ucrainene, atacând cu rachete ținte civile din țara vecină precum școli și spitale, declanșând astfel o criză umanitară fără precedent în Europa după încheierea celui de-al Doilea Război Mondial.

Citește și: Klaus Iohannis a vorbit despre armele chimice și biologice, înainte de summitul extraordinar NATO: „Nu putem porni de la premisa că cineva le folosește“

Zelenski se va adresa aliaților pentru a cere un răspuns ferm la agresiunea Rusiei

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a fost invitat să participe prin videoconferință la summitul de joi al NATO, dedicat invadării Ucrainei, pentru a vorbi „direct despre situația catastrofală“ în care se află ucrainenii (mai multe detalii AICI).

„Preşedintele Zelenski este invitat să se adreseze la summitul NATO prin legătură video. Aceasta va fi ocazia pentru liderii ţărilor aliate să îl audă vorbind în direct despre situaţia catastrofală în care se află poporul ucrainean din cauza agresiunii Rusiei“, a indicat într-un comunicat un responsabil NATO.

Purtătorul de cuvânt al liderului la Kiev, Serghei Nikiforov, citat de agenţia Interfax-Ucraina, a declarat că Volodimir Zelenski va „participa activ“ la summit, „minim“ cu un discurs și „maxim“ prin „participare deplină, bineînţeles într-un format video“.

Citește și: