Premierul britanic: „Nu există șanse ca Ucraina să intre în NATO. I-am spus-o și lui Putin“

Premierul britanic: „Nu există șanse ca Ucraina să intre în NATO. I-am spus-o și lui Putin“

Premierul britanic Boris Johnson spune că nu există nicio șansă ca Ucraina să se alăture Alianței Nord-Atalintice în următoarea perioadă. „Toată lumea a spus-o, și am i-am spus-o clar și lui Putin: nu este nicio șansă ca Ucraina să intre în NATO prea curând“, a declarat el. Anterior, președintele ucrainean Volodimir Zelenski a spus, la rândul său, că „s-a liniștit cu mult timp în urmă“ în privința aderării țării sale la NATO. Mai multe detalii, în continuare.

Boris Johnson: „Nu există șanse ca Ucraina să intre în NATO“

Prim-ministrul Regatului Unit, Boris Johnson, susține că nu există șanse ca Ucraina să intre în NATO prea curând, relatează The Guardian. Declarația vine după ce săptămâna trecută, marți, președintele Volodimir Zelenski a afirmat că e „conștient că Ucraina nu va fi acceptată“ în organizație.

„Am vorbit cu Volodimir din nou, ieri. Știți și voi, desigur, înțeleg ce spune despre NATO și despre realitatea poziției sale. Toată lumea a spus-o, și am i-am spus-o clar și lui Putin, nu este nicio șansă ca Ucraina să intre în NATO prea curând.

Totuși, decizia despre viitorul Ucrainei trebuie luată de poporul ucrainean și de Volodimir Zelenski în calitatea lui de lider ales țării, iar noi îl vom susține“, a declarat Boris Johnson.

Citește și: Boris Johnson va prezenta un „plan internațional de acțiune“ împotriva lui Vladimir Putin. Serviciile de informații britanice anunță că armata rusă atacă în mod special zonele populate din Ucraina

Zelenski: M-am liniștit de mult în ceea ce privește NATO

Liderul de la Kiev a afirmat săptămâna trecută, într-un interviu acordat ABC News, că s-a liniștit de mult în privința aderării țării sale la NATO, după ce a înțeles că Ucraina nu este acceptată pentru că Alianța se teme de chestiuni controversate.

Tot atunci, Zelenski a spus că s-ar putea găsi însă „un compromis“, făcând referire la teritoriile separatiste. Președintele ucrainean a afirmat, de asemenea, că este pregătit pentru un dialog cu Vladimir Putin, dar nu este pregătit pentru capitulare.

„Sunt pregătit pentru un dialog, nu suntem pregătiți pentru capitulare, pentru că eu nu sunt așa. În privința NATO, este vorba despre oamenii care m-au ales.

M-am liniștit în privința acestei chestiuni cu mult timp în urmă, după ce am înțeles că NATO nu acceptă Ucraina, Alianței îi este teamă de chestiuni controversate și nu am vrut niciodată să fim o țară care primește ceva în genunchi și nu vom fi acea țară și nu vreau să fiu acel președinte“, a afirmat Volodimir Zelenski.

Citește și: