10 insule secrete din Europa de care sigur nu ai auzit

Îți plac locurile liniștite, unde rar vezi picior de om și totul în jur este liniște și pace?

Cauți insule potrivite pentru un concediu de neuitat în Europa? Dacă da, și mai ai și un buget generos, ai ajuns unde trebuie!

Partea rea pentru unii dintre voi va fi lipsa accesibilității cu mașina. Pentru a ajunge în aceste locații va trebui să mergeți cu bicicleta sau pe jos! Așa că hai să îți prezentăm o serie de insule fermecătoare și secrete din Europa unde oamenii rar merg în vacanță.

10. Porquerolles, Franța

Spre deosebire de Coasta de Azur, inslula Porquerolles este locul liniștit pentru cine dorește pace mentală. Se ajunge cu feribotul din Hyères, Franța. Din păcate, mașinile nu sunt permise aici și singura modalitate de a te plimba e pe jos sau cu bicicleta. Locația este dens împădurită și peste tot puteți auzi sunetul vântului printre acele de pini. Cea mai bună plajă este Plage d’Argent, care îmbrățișează coasta de nord. Insula este plină în timpul sezonului de vârf, iar pacea domnește din nou cu fiecare apus de soare.

9. Tabarca, Spania

Liniștea este greu de găsit pe Costa Blanca, motiv pentru care Tabarca este locul potrivit pentru cei care vor relaxare totală în vacanță. Se află la 22 de mile de Alicante și apele insulei sunt clare ca lacrima, motiv pentru care a fost declarată prima rezervație marină a țării. Veți putea ajunge aici cu feribotul, iar o călătorie durează 50 de minute. Mașinile sunt interzise, din păcate pentru iubitorii de condus. Aici puteți face diverse sporturi acvatice, mânca tocană de pește sau vă puteți plimba în jurul zidurilor fortificate ce înconjoară orașul.

8. Bozcaada, Turcia

Situată pe coasta de vest a Turciei, este zona unde locuitorii din Istanbul se duc să scape de căldură. Este o zonă bogată în cultura greacă și turcă, turiștii rămânând fascinați de Bozcaada. Se ajunge aici cu ajutorul unui feribot pe care îl puteți lua din portul Canakkale. Aici veți poposi pe plaja de unde aheii au lansat navele care au livrat Calul Troian. Veți mai întâlni moschei alături de biserici ortodoxe, la tot pasul, taverne orientate spre plaje, o podgorie întinsă și un oraș-port desprins din poveștile cu marinari.

7. La Graciosa, Insulele Canare

La 3 mile nord de Lanzarote, La Graciosa oferă o scenă cu totul diferită a Insulei Canare. Aici este o zonă fără mașini, fără zgomot și fără aglomerație. Veți găsi o rezervație marină idilică cu restaurante retrase, dune de nisip sălbatic și plaje curate. Puteți vizita în jurul insulei la pas, dacă vă ține, sau cu ajutorul unei biciclete închiriată din satul-port Caleta de Sebo. Vă puteți petrece timpul urmărind pescarii care schimbă plasele în La Laja sau înotând în apele de smarald mai sălbatice din Las Conchas, în nord.

6. Syros, Grecia

Dacă nu îți place gălăgia din Mykonos, atunci trebuie să iei un feribot până pe insula Syros. Cursa durează doar 30 de minute și, la destinație, te vei simți ca în paradis. Ermoupoli, capitala insulei, este gălăgioasă, dar nu din cauza turiștilor. Aici veți găsi un amestec perfect de vioiciune, pace rurală și case neoclasice ce se ridică pe niveluri de la țărmuri. Grecii zăbovesc aici la prânzurile lungi de la tavernă, în stilul lor caracteristic. Peisajul este variat, cu un interior sălbatic, înfrumusețat cu plantații de măslini și livezi. Aici veți găsi plaje pustii, dar multe dintre ele sunt accesibile doar cu barca.

5. Cabrera, Spania

Situată la 6 mile de sud de Mallorca, Cabrera are un trecut interesant. Aici au existat de la pirați berberi, la soldați spanioli sau chiar la prizonieri de război francezi. Astăzi, acea istorie a apus și natura a ocupat o bună parte din insulă. Parcul național este un refugiu pentru vietăți ca pescăruși caspici, șopârle sau cormorani. Pentru cei care nu vor să admire păsări, există opțiunea de a înota în golfurile Cabrerei. Neapărat trebuie să vă plimbați cu barca pentru a admira peisajele superbe ale insulei. Mai puteți vizita castelul medieval din zonă și lua cina în Es Port

4. Lastovo, Croația

Călătoria cu feribotul din Split spre Lastovo durează 4 ore și costă doar 9 dolari, dar destinația finală merită orice efort. Insula croată este diferită de ceea ce ați văzut până acum în această țară și, cu siguranță, vă veți felicita pentru alegerea făcută. Aici vă puteți plimba prin pădurile de pini, admira casele în stil venețian ale oamenilor, explora una dintre cele 38 de biserici ridicate aici sau chiar înota în apele transparente din largul golfului Skrivena Luka. Există doar un singur hotel, pe nume Solitudo, al cărui restaurant cu priveliște la mare servește un homar delicios!

3. Tinos, Grecia

La doar 15 minute cu feribotul de Mykonos se află Tinos, o insulă cicladică

nevăzută, cu un teren fertil, presărat cu mori de vânt și turnuri în stil venețian. Aici puteți vizita sate uimitoare și plaje fără turiști. Pelerinii se înghesuie în mod regulat la Tinos pentru a venera icoana tămăduitoare de la Panagia Evangelistria. Biserica este cea care a ținut insula departe de supra-dezvoltare. Există sate frumoase, „somnoroase”, cum ar fi Kardiani și Volax, dar o scenă mai animată, cu taverne și magazine meșteșugărești la Pyrgos.

2. Île de Batz, Franța

Insula din largul coastei Atlanticului este mai ieftină, dar extrem de atrăgătoare. Se află la 10 minute de Roscoff și la doar 2 mile lungime de la est la vest. Île de Batz este un loc potrivit pentru familii. Puteți închiria biciclete din port pentru a vizita toată insula, apoi puteți poposi pe nisipurile albe din Grève Blanche. În altă zi puteși urca cele 198 de trepte ale farului de unde puteți admira panorama coasei Breton. Pentru iubitorii sporturilor nautice, aici veți găsi un centru care să vă ofere cele necesare scufundărilor. Dacă nu, puteți face plimbări cu poneii până spre asfințit.

1. Filicudi, Sicilia

Dacă nu îți place aglomerația de turiști din Taormina, atunci puteți schimba peisajul. Din Milazzo până aici veți face 2 ore și 20 de minute cu feribotul, dar experiența merită fiecare minut cheltuit. Puteți călători către Insula Eoliană Filicudi, o zonă unde vă veți putea bucura de plimbări pe trasee antice, pe catâri. Mai puteți urca spre vârful Fossa Felci, craterul vulcanic al insulei. Aici puteți servi o pizza autentic siciliană în timp ce veți admira valurile mării.

Etichete: