05 iul. 2021 | 12:50

Grecia scoate la vânzare insule private de o frumusețe rară. Câți bani trebuie să ai pentru propria ta insulă

ACTUALITATE
Grecia scoate la vânzare insule private de o frumusețe rară. Câți bani trebuie să ai pentru propria ta insulă

Grecia a scos la vânzare mai multe insule private care își așteaptă cumpărătorii. Dacă dispui de câteva milioane de dolari, acum îți poți cumpăra propriul paradis grecesc.

Dacă ai visat mereu să ai propria ta insulă privată, a venit momentul. Grecia a scos la vânzare cinci insule private.

Cât te costă o insulă privată în Grecia?

Ai putea crede că e complet inaccesibilă o astfel de achiziție, dar te înșeli. În realitate, insulele grecești sunt considerate a fi relativ accesibile printre cei bogați și faimoși, costând doar două milioane de dolari.

Ce condiții trebuie să îndeplinească doritorii

Practic, oricine poate cumpăra proprietăți în Grecia, cum ar fi insulele private.

Achiziționarea unei insule în Grecia este relativ simplă. Indiferent de naționalitate, oricine poate fi proprietar.

Singurele excepții apar la achiziționarea unei insule în apropierea unei frontiere naționale sau a unui teren militar. Cetățenilor non-europeni nu li se va acorda permisiunea de a cumpăra în apropierea frontierelor naționale.

Cine vrea să cumpere proprietăți în Grecia, trebuie mai întâi să se obțină un număr fiscal sau AFM – așa cum se numește acest document în Grecia. AFM-urile sunt ușor de achiziționat și pot fi emise la orice birou fiscal, doar în baza unui pașaport valabil.

În plus, fondurile pentru toate proprietățile achiziționate în Grecia trebuie să fie contabilizate cu un „bilet roz” care arată de unde au provenit banii.

În cazul în care originea nu poate fi contabilizată sau dacă nu există un bilet roz, guvernul va încadra banii drept venit și îi va impozita în consecință.

Cumpărătorii străini ar trebui să își angajeze un avocat local, care să aibă cunoștințe solide despre dreptul funciar și imobiliar. În plus, documentele implicate în achiziționarea unei insule private pot fi în limba greacă, deci este necesar să existe o persoană implicată ce știe limba, procedurile și legile din Grecia.

Lista insulelor private scoase la vânzare de greci

Insula Rinia
Insula St. Athanasios
Insula Trinity
Insula Nissos Makri
Insula Kato Antikeri.