Insula care îți plătește zborul și cazarea s-o vizitezi la toamnă, dacă ai curaj

Insula care îți plătește zborul și cazarea s-o vizitezi la toamnă, dacă ai curaj
Sursa foto: Samuel Ferrara / Unsplash

Insula italiană Sicilia îți plătește o parte semnificativă din costurile de transport și cazare pentru a veni s-o vizitezi anul acesta.

Turismul este una dintre principalele industrii care contribuie la PIB-ul Italiei. Asta înseamnă că pandemia de coronavirus a afectat serios această țară, pentru că turiștii n-au mai avut voie s-o viziteze. În acest sens, această insulă italiană are un plan prin care urmărește să repornează turismul în zonă.

Astfel, Sicilia a anunțat că va plăti jumătate din biletul de avion, dar și o treime din costurile de cazare ale turiștilor care o vor vizita odată ce autoritățile vor permite acest lucru. În plus, cei care vor veni să viziteze insula vor primi și bilete gratuite la muzee sau la situri arheologice.

Insula din Italia a intrat în carantină din 10 martie. De atunci, a pierdut petse un miliard de euro din veniturile din turism. Noul plan ar costa insula aproximativ 50 de milioane de euro. Totuși, speră să-i facă pe toți la loc odată ce turiștii vor reveni și vor cheltui bani în zonă.

Cum poți beneficia de voucherele oferite de Sicilia

Încă nu se știe când Italia va da drumul la granițe. Totuși, se începe și aici o relaxare graduală a restricțiilor. Din 4 mai, statul italian va intra în faza a doua a carantinei, a anunțat Giuseppe Conte, prim-ministrul Italiei. De atunci, oamenilor li se va permite să-și viziteze rudele, se vor putea ține înmormânta mici, iar fabricile și activitățile de construcție vor putea reporni, atât timp cât lucrătorii poartă măști și practică distanțarea socială.

Încă nu se știe când se va deschide și turismul în țară. Totuși, pentru a putea beneficia de voucherele pe care Sicilia le va oferi turiștilor care o vor vizita, trebuie să intri pe site-ul Visit Sicily. Acesa va fi disponibil imediat ce Italia își va deschide granițele.

Citește și: