VIDEO Un trailer de film cu adevărat uimitor: e creat de la zero de un „robot”

VIDEO Un trailer de film cu adevărat uimitor: e creat de la zero de un „robot”

IBM Watson este unul dintre cele mai populare supercomputere din lume și unul care și-a folosit abilitățile într-o varietate foarte mare de domenii. Nici în domeniul cinematografiei nu este mai prejos. Iată cum a fost realizat un trailer ciudat, dar interesant.

Supercomputerul a adăugat încă o abilitate arsenalului său. A învățat cum să facă trailere de filme. Astfel, 20th Century Fox a avut încredere în supercomputer cu sarcina de a crea trailerul pentru drama sa SF “Morgan”.

Acest trailer poate reprezenta viitorul cinematografiei

Odată cu această realizare, IBM Watson devine primul sistem de inteligență artificială care produce un trailer de film.

Pentru a pregăti mașinăria pentru sarcina de față, cercetătorii IBM au alimentat Watson cu peste o sută de trailere de filme horror, tăiate în momente și scene separate. Computerul a efectuat apoi o serie de analize vizuale, sonore și de compoziție pentru a-și face o idee despre dinamica unui trailer de film.

Când Watson a terminat prelucrarea lui “Morgan”, a luat zece scene, în total șase minute de videoclip. În timp ce un editor uman trebuia să coreleze scenele pentru a spune o poveste coerentă, sistemul de inteligență artificială al IBM a scurtat procesul la doar 24 de ore.

Aceasta este o îmbunătățire imensă în comparație cu intervalul de timp tipic cuprins între 10 și 30 de zile necesar, de obicei, pentru a finaliza un trailer. Deși la final a mai fost necesară o intervenție pentru a se ajunge la trailer, poți considera fără să greșești că 95% din conținut e sintetizat de o inteligență artificială.

Acest lucru ar face mult mai ușor de acum încolo procesul laborios prin care se realizează un trailer de film. Iar supercomputerul a început cum nu se putea mai bine – testând un trailer al unui film a cărui temă este inteligența artificială.

Te întrebi cât de bine s-a descurcat Watson? Poți vedea mai jos trailerul pentru filmul “Morgan”.

Citește și: