Supercomputerul IBM Watson devine instrument pentru dezbateri [+VIDEO]

, 06 Mai, 23:18

Pentru că viaţa nu implică doar întrebări cu da şi nu, supercomputerul vă oferă de acum, în urma studiului, argumente la dezbateri.

ibm-watson-dezbateri creier wikipedia

IBM Watson este un . A fost subiectul multor materiale publicate în presa de specialitate şi s-a şi reprofilat de câteva ori.

De această dată, vorbim de un concept complet nou pus în aplicare pe acel sistem. Este vorba de oferirea unui răspuns la întrebările mult mai complicate cu care ne confruntăm zilnic, la dilemele care generează în mintea noastră o dezbatere cu argumente pro şi contra. Funcţia din spate poartă numele de Debate şi are la bază o cantitate enormă de informaţii ce sunt descărcate în timp realt de pe internet.

Într-un exemplu, nu a durat decât 45 de secunde până când Watson a parcurs milioane de articole pe Wikipedia încercând să găsească argumente de e o parte şi de alta a unei întrebări. Pentru a înţelege mai bine genul de întrebări la care s-au gândit programatorii, aveţi în vedere o dilemă clasică: ,,Efectele pe termen lung ale limitării accesului copiilor la jocuri violente”. Deoarece nivelul de inteligenţă artificială din spatelele sistemului este foarte mare, şi argumentele oferite au fost pe măsura ,,creierului” său.

În principiu, platforma Debater nu are ca scop alocarea unei puteri de decizie creaţiei IBM. Întregul proces ţine de teorie şi argumente filozofice şi se adresează, în principal, organizaţiilor care au ca scop stabilirea unor decizii pornind de la o logică imparţială. Doctorii, de exemplu, ar putea stabili diverse politici pe teme sensibile pornind de la studiile lui Watson. În final, doar oamenii de ştiinţă vor putea alege la ce vor folosi noua abilitate a supercomputerului de mai jos.

Ți-a plăcut acest articol?
Informează-te și ține-i la curent și pe prietenii tăi.
Abonează-te la newsletter pentru ultimele noutăţi!
loading...
Aboneaza-te la newsletter

Aboneaza-te acum la newsletter și primești cele mai noi: Articole, Review-uri, Tutoriale și Prețuri direct pe adresa ta de E-mail