VIDEO Câinele robot care ar putea fi foarte bine la circ cu aceste trucuri

VIDEO Câinele robot care ar putea fi foarte bine la circ cu aceste trucuri

Boston Dynamics, firma de robotică deținută de Hyundai, renumită pentru fabricarea unor roboți extrem de funcționali, de inspirație animală, tocmai a lansat încă un videoclip care prezintă robotul său, câinele Spot.

Videoclipul arată abilitatea lui Spot cu brațul de robot care se extinde în sus din spatele său. În clip, robotul face ordine în camera și se distrează ajutând un alt amic de-ai lui să sară coarda. De asemenea, câinele-robot poate să deschidă ușile și să planteze copaci. Mai mult, chiar a desenat litera clară „S” într-o parcare cu creta.

Robodog de la Boston Dynamics poate chiar să deseneze pe asfalt cu creta

Potrivit videoclipului de mai sus, comportamentele afișate pe cameră sunt menite să arate o nouă interfață pentru roboți, care permite atât comportamente autonome, cât și controlate de la distanță.

Din videoclip nu este clar ce acțiuni sunt autonome și care sunt ghidate de un inginer din culise. Dar, indiferent de cine trage pârghiile, robotul este capabil să demonstreze un nivel izbitor de control al motorului.

Acest clipuri ocazionale ale Boston Dynamics sunt, în general, destul de distractive, dar compania are aspirații mai serioase decât construirea de jucării de înaltă tehnologie. Spot a fost trimis în Cernobîl, iar NASA a luat în considerare trimiterea unuia în misiune pe Marte.

Câinii-robot, deși nu cei fabricați de Boston Dynamics, sunt de asemenea construiți pentru luptă și pentru patrulele militare, așa că trebuie să ai grijă pe cine mângâi pe creștetul capului.

Câinele robot care se „dresează” singur: care e secretul creatorilor pentru această reușită

Roboții, sub o formă sau alta, vor deveni parte din viețile noastre. Iar astfel de câini-robot vor juca un rol crucial, după cum am văzut deja prin câteva implementări. Cel mai nou proiect e un câine robot care e capabil să învețe din experiențe precedente.

În mai 2020 am văzut cum autoritățile din Singapore au dat drumul „câinilor” pe străzi și, mai ales, în parcuri. Scopul proiectului a fost să informeze persoanele că trebuie să păstreze distanța și să se protejeze cât încă e pericol de contractare a virusului.

Robotul Spot folosit în Singapore, și dezvoltat de Boston Dynamics, face parte dintr-un program pilot desfășurat în parcul Bishan-Ang Mo Kio. Deocamdată, a fost folosit doar ca să transmită un mesaj prin difuzoarele cu care este echipat. Pe termen lung, e posibil să capete și alte aptitudini.