Hyundai vrea să transforme câinele robot în poate cea mai spectaculoasă mașină

Hyundai vrea să transforme câinele robot în poate cea mai spectaculoasă mașină

Pentru următorul său truc, Spot – câinele robot, cunoscut pentru că a analizat zona de excludere de la Cernobîl și chiar că lucrează la platforme petroliere sau pe șantier – ar putea primi o recompensă majoră de la Hyundai.

Softbank este în discuții cu producătorul sud-coreean de automobile pentru a vinde compania sa de robotică, Boston Dynamics Inc, potrivit unui raport Bloomberg. Se presupune că tranzacția ar putea valora până la 1 miliard de dolari.

De ce este atât de interesat Hyundai de câinele robot? O teorie ar fi că are legătură cu picioarele lui Spot. Este posibil ca Hyundai să dorească să adapteze aceste membre pentru propriul concept complet sălbatic de mașină care … merge.

O mașină cu picioare

În cadrul Consumer Electronics Show din Las Vegas din 2019, Hyundai a prezentat pentru prima dată acest așa-numit concept “Elevate”, care recreează o serie de concepte diferite de vehicule electrice cu aspect de insectă.

După cum spunea Roadshow de la CNET la acea vreme, mașina este capabilă să circule cu viteză de autostradă, să urce pe pereții de 1 metru și jumătate și să treacă peste prăpăstii la fel de mari, făcându-l “practic un AT-AT din Star Wars”.

hyundai

Într-un comunicat de presă din ianuarie 2019, Hyundai a spus despre conceptul său Elevate că marchează primul “Ultimate Mobility Vehicle”, un cuvânt cheie care înseamnă practic prima mașină din lume cu picioare.

Mașina merge în misiuni de salvare

Compania creează mașinile ciudate ca o posibilă soluție în operațiunile de căutare și salvare.

“Când izbucnește un tsunami sau un cutremur, vehiculele de salvare actuale pot furniza primele intervenții doar la marginea câmpului de resturi. Salvatorii trebuie să meargă restul drumului pe jos. Elevate poate conduce la fața locului și se poate urca chiar deasupra resturilor de inundații sau de ciment prăbușit”, a declarat John Suh, vicepreședinte Hyundai, într-un comunicat.

Nu este surprinzător, având în vedere unii dintre cei mai buni roboți pe care i-am văzut – de la roboții de șarpe, la flotele de drone, până la echipajele complete de roboți de diferite forme și dimensiuni – au fost folosiți pentru misiuni de salvare în peșteri și chiar inspecții periculoase în instalațiile nucleare.

Dacă tranzacția se va încheia, nu ar fi prima dată când Spot va primi un nou proprietar.

În 1992, Boston Dynamics a ieșit din Massachusetts Institute of Technology. Apoi, în 2013, Alphabet, compania mamă Google, a achiziționat compania pentru o sumă nedivulgată în 2013. Patru ani mai târziu, Softbank a cumpărat Boston Dynamics. Detaliile acelei înțelegeri nu au fost făcute publice.

Etichete: