SpaceX va lansa racheta Starship de pe platforme plutitoare până în 2022. Cum arată portul spațial futurist creat de Musk

SpaceX va lansa racheta Starship de pe platforme plutitoare până în 2022. Cum arată portul spațial futurist creat de Musk

Potrivit CEO-ului SpaceX, Elon Musk, compania spațială ar putea lansa nava spațială Starship dintr-un port spațial oceanic, anul viitor.

„Aeroportul spațial de pe ocean, pe nume Deimos, este în construcție pentru lansarea de anul viitor”, a scris pe Twitter miliardarul recent, referindu-se la una dintre cele două platforme petroliere de apă adâncă pe care compania sa le-a cumpărat anul trecut.

Platformele, numite Deimos și Phobos, după cele două luni ale lui Marte, sunt menite să permită navei spațiale SpaceX să lanseze misiuni pe orbita Pământului, pe Lună și, eventual, pe Marte.

Este încă un semn că SpaceX este hotărât să creeze o platformă reutilizabilă de lansare, care ar putea ajunge să ducă în 2024 astronauți pe suprafața Lunii, după premiera din anii 70.

Și viziunea este mai clară decât a fost vreodată. În ultimele sale remarci, Musk citează pe Twitter o redare fotorealistă a modului în care ar putea arăta o navă Starship și Super Heavy lansate în modul acesta.

SpaceX intenționează, de asemenea, să folosească porturile spațiale plutitoare pentru a-i permite navei sale să livreze până la o mie de pasageri dintr-un colț al Pământului în altul, ca parte a unei rețele de transport intercontinental, potrivit unui tweet din iunie 2019 scris de Musk.

Deocamdată, SpaceX lucrează din greu la construirea primului prototip demn de zbor al giganticului său propulsor Super Heavy, care va ajuta următorul prototip de rachetă Starship să ajungă pe orbită.

SpaceX intenționează să lanseze primul său zbor de test orbital din instalațiile din Texas și să aterizeze pe suprafața Oceanului Pacific, în largul coastei Hawaii, la sfârșitul acestui an.

SpaceX va efectua un zbor de test al navei spațiale Starship. Când se va întâmpla

Într-un document depus la Comisia Federală pentru Comunicații, SpaceX și-a prezentat planurile pentru primul zbor orbital de test al platformei sale Starship.

Acest proiect este un punct esențial către trimiterea primilor oameni pe Lună de la misiunile Apollo – și chiar Marte – făcând din această călătorie un punct cheie pentru compania spațială condusă de Elon Musk.

Pentru a pune în practică zborul orbital, amplificatorul Super Heavy al Starship va ajuta nava să decoleze de la sediul SpaceX din sudul Texasului.

Citește și: