Războiul dintre Bezos și Musk continuă. De ce e invidios șeful Amazon pe CEO-ul SpaceX

Războiul dintre Bezos și Musk continuă. De ce e invidios șeful Amazon pe CEO-ul SpaceX

Recenta carte „Amazon Unbound”, de Brad Stone, detaliază ascensiunea fondatorului Amazon Jeff Bezos la putere și triumf în afaceri, dar include și un punct frapant de vulnerabilitate. Bezos ar fi profund invidios pe succesul lui Elon Musk cu SpaceX.

În 2016, Bezos era deja profund îngrijorat de modul în care propria sa companie de zboruri spațiale, Blue Origin, nu părea să progreseze aproape în același ritm ca SpaceX. După cum a confirmat Ars Technica, Bezos a mers chiar până la încercarea (și eșuarea) de a o lua pe Gwynne Shotwell, COX-ul SpaceX care a fost la frâiele companiei aproape de la început. Bezos voia s-o angajeze în calitate de CEO Blue Origin pentru a încerca să pună pe picioare compania.

Șeful Amazon e invidios pe Musk pentru succesul lui cu SpaceX

Povestea se înrăutățește, deoarece cartea continuă să descrie modul în care încercările lui Bezos de a concura cu SpaceX păreau să ducă compania în direcția greșită.

Angajamentele executive ale lui Bezos au dus Blue Origin într-o direcție mai tradițională și mai prudentă decât cea a SpaceX care perturbă industria. Acest lucru ar fi dus la gestionarea de către companie a unui număr considerabil mai mic de lansări și pierderea contractelor guvernamentale.

Aceste contracte ratate au fost o sursă uriașă de frustrare pentru Bezos, a scris Stone. Dar, cu aceiași directori care încă se ocupă de companie, se pare că Bezos nu a făcut încă pasul suplimentar pentru a concura mai agresiv cu SpaceX – clarificat de faptul că Blue Origin va lansa primul său zbor cu echipaj abia în iulie.

Iar Musk, la rândul său, pare să se bucure să-l învingă pe Bezos la fiecare pas – chiar insultând potența sexuală a fondatorului Amazon într-o postare recentă.

Aroganțe între bogați: cum i-a râs în nas Elon Musk lui Jeff Bezos. De la ce a pornit totul

Elon Musk și Jeff Bezos sunt cei mai bogați oameni ai planetei. Dar nu se feresc să facă aroganțe unul la adresa altuia.

Elon Musk și Jeff Bezos, care ocupă primele locuri în topul averilor de pe planetă, au planuri mari de cucerire a spațiului, ambii conducând două companii din domeniu: Space X și Blue Origin. Și nu se feresc să concureze în domeniu, uneori chiar și la vedere și cu diverse mici înțepături.

Cele două companii s-au bătut pentru un contract de ordinul miliardelor de dolari cu NASA. Mai exact, e vorba de construirea unui modul lunar care să ducă astronauți pe Lună până în 2014. Contractul a fost câștigat de Space X, compania lui Musk, iar Bezos a contestat decizia.

Prilej pentru șeful Space X să transmită o înțepătură  pe Twitter.

Citește și: