Piața mondială a computerelor a crescut cu 13% în trimestrul doi din 2021: ce branduri ocupă primele locuri

Piața mondială a computerelor a crescut cu 13% în trimestrul doi din 2021: ce branduri ocupă primele locuri

Un nou raport de cercetare de la Canalys a analizat vânzările globale de PC-uri pentru trimestrul al doilea din 2021. Această clasă de dispozitive include computere desktop, cum ar fi all-in-one, PC tower-uri, laptopuri și Chromebookuri (ca un subset de laptopuri). Astfel, piața mondială a computerelor a crescut cu 13%, față de aceeași perioadă a anului trecut.

Cererea rămâne ridicată, în special din cauza unui segment comercial puternic, întrucât urgența pandemică a consumatorilor de a pune mâna pe PC-uri începe să scadă. Problemele de aprovizionare cu componente rămân în această industrie, dar amploarea deficiențelor se reduce.

Piața mondială a computerelor, în creștere

Piața globală a computerelor a crescut cu 13%, față de anul anterior. pentru T2 din 2021, totalizând aproximativ 82,3 milioane de unități expediate. Lenovo a condus trimestrul, livrând 20 de milioane de unități în acest trimestru, comparativ cu 17,4 milioane în trimestrul trecut, în creștere cu 14,7% pe an și a ajuns cu o cotă de piață de 24,3%. HP este al doilea, cu o cotă de piață de 22,6%, vânzând aproximativ 18,6 milioane de unități și crescând doar cu 2,8% pe an, conform GSMarena.com.

Dell ocupă locul trei, cu o cotă de 17% și cu 13,9 milioane de unități livrate. Apple ocupă locul patru pe segment, cu o cotă de piață de 7,8% și aproximativ 6,4 milioane de unități. Acer vine imediat după Apple, cu o cotă de piață de 7,3%, iar restul OEM-urilor au reprezentat 21% din toată cota de piață, totalizând 17,3 milioane de unități.

Creșterea este determinată în principal de canalele comerciale de vânzare realizate de recuperarea afacerilor. Privind în perspectivă, industria se poate aștepta ca vânzările către consumatori să încetinească, în timp ce vânzările comerciale cresc. În același timp, constrângerile lanțului de aprovizionare, deși afectează în continuare producția, au ameliorat timpul de pregătire pentru componente.

Piața computerelor ar trebui să vadă vânzări puternice începând cu anul viitor, pe măsură ce computerele Apple M1 continuă să pătrundă pe piață. Noile actualizări pentru ChromeOS, macOS și Windows 11 ar trebui să continue să stimuleze vânzările pe segment.

Citește și: