Windows 11, la prima mână: combinația dintre Windows 10 și macOS, din perspectiva Microsoft

Windows 11, la prima mână: combinația dintre Windows 10 și macOS, din perspectiva Microsoft

Mai multe scurgeri de informații cu privire la Windows 11 au fost făcute publice în mediul online. Concluzia care reiese constă în faptul că noul sistem de operare de la Microsoft îmbină Windows 10 și macOS.

OS-uil are câteva dintre optimizările așteptate a fi văzute în Windows 10X. Cea mai evidentă diferență este noua bară de activități centrată. Funcționează așa cum a făcut-o de la Windows 95, găzduind butonul de meniu Start, aplicațiile active și comenzi rapide la alegere. Pentru că toate reprezintă pictograme, nu poate fi găsită nici o opțiune pentru a afișa etichetele ferestrei în bara de activități.

Microsoft încearcă să implementeze acest lucru de ani de zile. Windows 11 încearcă a vă forța în modul implicit în care versiunile anterioare, precum 7, 8 și 10 gestionează bara de activități. La fel ca înainte, deasupra pictogramei unei aplicații se afișează ferestrele deschise. Aspectul centrat face să semene tot mai mult cu andocarea macOS.

Meniul Start este la rândul lui renovat în cadrul noului sistem de operare. În mod implicit, acesta arată o colecție de comenzi rapide fixate pentru aplicații, precum și câteva recomandări. Totodată, va trebui să apeși butonul ”Toate aplicațiile”  pentru a vedea restul meniului Start. Microsoft a adăugat, de asemenea, un mod ingenios de a prinde ferestrele fără a le trage deloc.

Așadar, când vei trece cu mouse-ul peste pictograma de maximizare din bara de titlu, vei vedea o listă derulantă a potențialelor locații de fixare. Această caracteristică ar putea schimba în mod fundamental modul cum unii utilizatori lucrează.

windows 11
Colturile ferestrelor sunt usor rotunjite acum, precum si pictograme reimprospstate in tot sistemul de operare

Actualizări grafice în cadrul Windows 11

În afară de bara de activități, meniul Start și actualizările de fixare ale aplicațiilor, există câteva actualizări vizuale care modernizează Windows 11. Colțurile ferestrelor sunt ușor rotunjite acum, precum și pictograme reîmprospătate în tot sistemul de operare. Există de asemenea un nou sunet de pornire precum și alte câteva sunete de sistem diferite.

Totuși, este plăcut să vezi o nouă aplicație Xbox, care îți oferă acces direct la tot ce se află pe GamePass și la caracteristicile sociale obișnuite Xbox. Widgeturile au revenit și ele, deși din punct de vedere istoric nu au fost prea utile în Windows. Încă așteptăm alte schimbări majore, cum ar fi magazinul Microsoft reîmprospătat, despre care s-a zvonit.

Până în prezent, Windows 11 se simte doar ca o mare actualizare Windows 10. Chiar dacă par a fi destul de multe noutăți, nu uita că este o scurgere de informații de stul de timpurie a sistemului de operare, astfel că acestea sunt doar porțiuni dintr-o versiune care este incompletă la momentul actual. Sunt șanse să vină mai multe funcții la pachet cu noul Windows 11.

Citește și: