De la Windows 10 la Windows 11: cât timp ai să te răzgândești

De la Windows 10 la Windows 11: cât timp ai să te răzgândești

Utilizatorii așteaptă cu nerăbdare lansarea noii versiuni a sistemului de operare de la Microsoft. Totuși, în cazul în care treci la noul Windows află că în cazul în care te răzgândești, timpul este limitat.

Trecerea la o nouă versiune a sistemului tău de operare, poate ridica destul de multe întrebări, mai ales dacă nu te bazezi foarte mult pe experiența tehnică. Te poți întreba dacă vei reuși să te obișnuiești cu noua interfață sau, dacă vei găsi o modalitate facilă de a naviga prin noile setări ale acestuia.

Având în vedere că Windows 11 este la orizont, foarte mulți utilizatori sunt puși în fața situației de a decide dacă vor să renunțe cu adevărat la Windows 10 sau nu. Din feririce, vei avea la dispoziție o perioadă de 10 zile, timp în care vei putea încerca noua versiune, până când actualizarea va deveni permanentă.

Cum poți încerca Windows 11

Încă de pe acum poți încerca Windows 11, asta dacă te vei înscrie în programul Insiders. Trebuie totuși să iei în calcul că versiunea publică a noului SO nu va fi gata pentru toată lumea, până la sfârșitul anului 2021 sau chiar începutul anului 2022. Dacă eziți în a face această schimbare, vestea bună este că poți fi destul de câștigat.

Asta pentru că vei avea la dispoziție această perioadă de timp în care să îți poți da seama dacă este chiar ceea ce ai tu nevoie. Conform secțiunii ”Întrebări frecvente” de pe site-ul web al sistemului de operare, Microsoft afirmă că va exista o perioadă de 10 zile în care vei putea ”retrograda” la Windows 10 și poți păstra și fișierele și datele pe care le-ai adus în timpul utilizării Windows 11.

În esență, Microsoft oferă utilizatorilor o perioadă de grație. Recomandarea este să instalezi Windows 11, pe care îl poți încerca mai bine de o săptămână, iar în cazul în care vei dori să revii la anteriorul SO, va trebui să faci un backup de date, să ștergi hard disk-ul computerului și să reinstalezi Windows 10, iar ulterior, să transferi fișierele înapoi pe computer.