18 ian. 2021 | 07:30

Nu doar Apple lansează laptopuri cu procesor de telefon: noul HP acoperit cu piele pare revoluționar

ACTUALITATE
Nu doar Apple lansează laptopuri cu procesor de telefon: noul HP acoperit cu piele pare revoluționar

La scurt timp după ce Apple și-a anunțat primele laptopuri cu arhitectură ARM, HP și-a dezvăluit primul ultraportabil cu SoC Snapdragon de ultimă generație. Este intitulat Elite Folio și e acoperit cu piele.

Granița dintre smartphone-uri, tablete și laptopuri se încețoșează și mai multe în 2021, odată cu lansarea unor portabile premium cu procesor pe arhitectură ARM, precum cele din smartphone-urile de top. Cu o balamă proprietară care îți permite să-ți folosești sistemul într-o varietate de scenarii, noul gadget este o versiune actualizată de Spectre Folio, de acum aproximativ doi ani. Are o autonomie grozavă, conectivitate 5G și un design care va atrage invidia trecătorilor.

În loc să folosească însă un procesor Intel, precum Spectre Folio, noul Elite Folio utilizează la interior un Snapdragon 8cx Gen 2 cu 16GB RAM și până la 512GB SSD. Sistemul de operare preinstalat va fi Windows on ARM, a căruit compatibilitate cu aplicațiile vechi nu este încă foarte clară. hp folio piele arm pozitii

Pe lângă o configurație actuală, acesta s-ar putea să fie primul laptop cu conectivitatea 5G asigurată de două modem-uri, X20 pentru LTE și X55 pentru 5G. În ceea ce privește autonomia, deși sună SF, HP promite nu mai puțin de 24,5 ore departe de priză, în condiții normale de utilizare.

Nu trebuie neglijată nici carcasa de piele, care ar trebui să surâdă unei anumite categorii de utilizatori business, noul Elite Folio reușește să pună accent și pe securitate. Camere web 720p are un shutter mecanic dacă vrei să o acoperi când nu stai pe Zoom. Întregul portabil se ascunde în spatele unui panou de 13,5 inci cu o rezoluție nativă de 1920 x 1280 de pixeli.

În cazul în care te încântă să desenezi sau să scrii de mână pe laptop, ecranul este sensibil la atingere și compatibil cu instrumentele Wacom. Tastatura iluminată este rezistentă la stropi. Este certificat MIL-STD-810H pentru rezistență la intemperii. Prețul îl vom afla în februarie, când va ajunge în magazine.

hp folio piele arm

La 11 ani am instalat primul meu Windows 95, iar la 14 ani mi-am cumpărat o rachetă de Pentium la 133 MHz cu 128 MB RAM si hard disk de 160 MB. După bacalaureat m-am angajat, timp de mai bine de trei ... vezi toate articolele